IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA DA Pročitajte ko je na listi SDP i Građani– Svim srcem za Cetinje… (foto)

Uvid u listu kandidata SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje. Izbori na Cetinju zakazani su za 5. decembar…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 05.11. 2021… 10: 56…  TREBA DA Pročitajte ko je na listi SDP i Građani– Svim srcem za Cetinje… (foto)

Na listi od 33 kandidatu su pored partijskih iz SDP i 16 uglednih građana koju predstavljaju značajan iskorak za političku scenu Cetinja i novi koncept koji se prvi put primjenjuje u Crnoj Gori.

Nosilac liste je Nikola Đurašković potpredsjednik SDP i predsjednik Kluba odbornika u Skupštini Prijestonice, koji je prepoznat kao jedan od najaktivnijih odbornika ne samo ovog saziva Skupštine. Predlagač je brojnih odluka vezanih za komunalno opremanje grada, regulaciju parkinga, rješavanje pitanja Ponora, izgradnju dječijih igrališta, formiranje Garantnog fonda, ali i predlagač Inicijative za očuvanje građanskog mira prilikom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije na Cetinju.

Na listi je i advokat Vido Đakonović, koji je u gradu prepoznat i kao uspješni predsjednik Rukometnog kluba Lovćen koji je dugogodišnji prvak Crne Gore. Takođe, među građanima su Ivan Popivoda diplomirani ekonomista i Nina Milošević diplomirani turizmolog, koji su odlučili da svoje znanje stave u funkciju razvoja Prijestonice.

Na listi je i jedan od najboljih dječijih kadriologa u Crnog Gori, dr Draško Nikčević, a “sportsku” podršku joj daju i Petar Jovanović, trener KK Lovćen, u kojem je i proveo najveći dio igračke karijere i Blažo Popović, nekadašnji kapiten rukometnog kluba Lovćen i crnogorski reprezentativac.

Čitaj još:   VIC DANA: Policija napravi raciju i pohapse sve prostitutke u gradu... (foto)

Listu su dodatno ojačali i advokatica Milena Iljazi, kao i Miloš Mudreša stručnjak iz oblasti bankarstva i finansija, Mirko Jovović specijalista u IT i Ivan Sekulić, privatni preduzetnik.

Među uglednim građanima koji su ovog puta odlučili da se politički angažuju su i Miloš Piletić, diplomirani.ing. elektrotehnike i Damir Dado Đurbuzović, diplomirani ekonomista, kao i službenica Ivana Mrdak i biblotekarka i profesorica Ksenija Janković.

Uspješne cetinjske preduzetnike na listi predstavljaju i Jovan Đurić i Filip Martinović, a na njoj je i diplomirani ekonomista Marko Borozan kao i magistar političkih i filoloških nauka Marko Vukčević uz Bojana Bracanovića, takođe diplomiranog politkologa.

Listu čine i u javnosti prepoznati funkcioneri SDP, Boris Kaluđerović, dipl. pravnik predsjednik OO i Milutin Daka Darić, reditelj i sekretar Opštinskog odbora, kao i Mirko Stanić, dipl politikolog, Šef Medijskog tima SDP i članice GO SDP Ana Lipovina, apsolventikinja stomatologije i Jelena Lopičić, magistrica turističkih nauka.

Snažan pečat listi daju i Milena Jovanović, menadžerka u oblasti HR, Novka Milošević, magistrica nauka fizičke kulture i dugodišnja uspješna direktorica OŠ “Njegoš”, kao i Vesna Janković, dipomirana ekonomistkinja, predsjednica LO Foruma Žena SDP.

Na listi su još dugogodišnji uspješni muzičar i jedan od osnivača grupe “Perper” Mladen Brajović i Mihailo Mišo Kadić, diplomirani menadžer u CŠO, kao i knjižničar Pero Radunović.

Posebnu pažnju zaslužuju doajeni političkog i privrednog života na Cetinju, Vesna Tomanović, diplomirana ekonomistkinja i dugogodišnja odbornica u SO Cetinje, kao i profesor Dragan Popović, diplomirani inžinjer mašinstva.

Čitaj još:   JEZIVI STATUS MAJKE NA FB- u: "Ovo je čovjek za koga sumnjam da je SVOJIM RUKAMA zadavio mog sina Davida" (foto)

Lista predstavlja spoj prepozantljivih boraca za poboljšanje uslova života građana Cetinja, kao i značajan broj građanskih aktivista – advokata, ljekara, preduzetnika, profesora, inžinjera i ostalih koji se do sada nijesu bili politički aktivni na Cetinju. (M.D.)

izvor CsM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more