IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS Smrt vojnika na Pešteru zabilježile kamere: Dio snimka isječen… (foto, video)

Pogibija pripadnika Vojske Srbije, koju je Ministarstvo odbrane pokušalo da prikaže u potpuno drugačijem svijetlu saopštavajući da je…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 05.11. 2021… 00: 56… UŽAS Smrt vojnika na Pešteru zabilježile kamere: Dio snimka isječen… (foto, video)

Smrt starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, pripadnika Druge brigade Kopnene vojske, koja se dogodila na Pešteru tokom priprema za vojnu vežbu “Munjevit udar 2021”, zabeležena je video- snimkom jer su se, kako saznajemo, pripreme snimale…

Ipak, pojedine informacije koje dolaze do Stojkovićeve porodice ukazuju na to da jedan dio snimka nedostaje, upravo onaj u kom dolazi do eksplozije u blizini Stojkovićevog oklopnog vozila.

Pogibija pripadnika Vojske Srbije, koju je Ministarstvo odbrane pokušalo da prikaže u potpuno drugačijem svjetlu saopštavajući da je Stojkoviću „naglo pozlilo“, uzrokovana je trovanjem otrovnim gasom, pokazali su rezultati obdukcije. Otrovni gas završio je u Stojkovićevim plućima nakon aktivacije protivpožarnog sistema koji ga ispušta, a sve to usled snažne eksplozije koja je odjeknula u neposrednoj blizini oklopnog vozila u kom je bio sa kolegama.

Kako sagovornici upućeni u prilike u Ministarstvu odbrane ranije objasnili, eksplozija je namjerno izazvana kako bi se stekao utisak da je riječ o jakim oklopnim vozilima. To znači da je nesrećni vojnik, prije svega suprug i otac dvoje maloljetne djece, nastradao samo da bi kadar na kom se fotografiše vježba, izgledao što bolje.

Pojedine, doduše nezvanične, inforamcije koje su došle ali i Stojkovićeve porodice govore da postoji snimak zabilkežen tog dana na Pešteru, jer su pripreme bile snimane.

Čitaj još:   Crnogorca, uhapsili u Italiji: Koristio 41 lažni identitet...

„Postoji snimak u kom se vidi šta se tog dana dešavalo. Kako nam je rečeno, prilikom prvog gledanja tog snimka video se trenutak kada dolazi do eksplozije, a već prilikom sledećeg gledanja, taj deo je isečen. Mi smo za to saznali, to znaju i Dejanove kolege i starešine i mi sada očekujemo da te snimke, ali u celosti, pregledaju i nadležni koji vode predistragu“, kaže za naš list član Stojkovićeve porodice.

Oglasilo se tužilaštvo

Okolnosti Stojkovićeve smrti, ali sve ono što se dešavalo kobnog dana na Pešteru, sada je predmet predistrage Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru koje je odgovorilo na naša pitanja o tome šta je do sada urađeno.

“Prikupljeno je više obaveštenja primljenih od građana, izvršen je uviđaj mesta događaja na privremenom poligonu „Pešter“ dana 24.06.2021.godine, zatim je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru dana 25. juna 2021. godine donelo Naredbu o veštačenju leša- obdukciji sada pokojnog Stojković Dejana, a zatim dana 30. juna 2021.godine…

Naredbu o hemijsko-toksikološkoj analizi, da bi nakon dobijanja rezultata hemijsko-toksikološke analize urađena dopuna Naredbe o utvrđivanju uzroka smrti dana 19. avgusta 2021.godine.

Nakon dobijanja zapisnika o obdukciji sada pokojnog Stojković Dejana, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je donelo Naredbu da se izvrši veštačenje protivpožarnog uređaja u vojnom vozilu, koje veštačenje je povereno Centru za forenzičko inžinjerstvo pri Mašinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu”, navode iz ovog tužilaštva u odgovoru za naš list.

Preminuo usled trovanja gasom

U zaključku nalaza obdukcije u koji je naša redakcija imala uvid, navodi se da je na osnovu hemijsko- toksikološke analize utvrđeno da je Stojkovićeva smrt nasilna i da je nastupila usled udušenja hemijskim sredstvima, što se grubo kosi sa onim što je Ministarstvo odbrane saopštilo– da mu je “naglo pozlilo”. Navodi se, pored toga, da u trenutku kada je stradao, nije postojalo stanje alkoholisanosti, niti dejstva psihoaktivnih supstanci…

Čitaj još:   "Ne mogu da dišem. VOLIM TE": Bolničar krio da umire od korone, poslednje riječi SLAMAJU SRCE (foto)

izvor Nova.rs

Milo ĐUKANOVIĆ i DPS ne kriju zadovoljstvo: “Podržat ćemo svaku inicijativu koja će dovesti do…” (foto, video)

Demokratska partija socijalista će pažljivo pratiti dalje poteze predlagača inicijative, Read more