Crna Gora

MESIĆ: SRBIJA NA VJERSKOM PLANU REMETI ODNOSE UNUTAR CRNE GORE

Problem naše regije je što “Srbija, koja je i započela rat devedesetih, nije doživjela katarzu i oni koji su došli na vlast u Srbiji nisu protiv Miloševića zbog toga što je išao u rat, već zbog toga što nije pobijedio”, kazao je Stipe Mesić, bivši predsjednik Hrvatske.

“Imamo pokušaje da se Crna Gora ponovo vrati u jedan odnos prema Srbiji. Probali su sa svim i sad su odlučili na vjerskom planu poremetiti odnose koji su uspostavljeni u Crnoj Gori. To je sve, čini mi se, prolazno, ali sve to ostavlja velike nervoze u našoj regiji. Evropska unija je dobrim dijelom zbog toga kriva jer ona nije riješila neke svoje unutrašnje problem”, kazao je Mesić koji je jedan od učesnika 8. Globalnog Baku Foruma.

“Imate i Hrvatsku koja je zadržala dobrim dijelom odnose koji su bili za vrijeme Tuđmana, koji je sa Miloševićem dijelio BiH i sad imate te nasljednike koji misle da je u svijetu sazrelo vrijeme da se ponovo dijeli BiH. Na dugoj strani imate jedno napriznavanje Kosova u čemu je srpska politika vrlo agresivna”, kazao je Mesić.

Međutim, dodao je, Kosovo je tehničko pitanje, a Srbija ne može ni na koji način doći do Kosova…

Osvrnuo se i na aktuelnu političku krizu u BiH, a za Milorada Dodika je kazao da sve što radi “ne radi iz svoje glave”.

Tako i ovdje, dodaje, “Dodik očito hvata loptu rukom, ali ne može onda ostati u nogometu, kao i ovaj drugi, njegov brat blizanac, razbijač BiH – Dragan Čović”.

“To su blizanci razbijači, ali to niko neće konstatovati nego s njima razgovaraju kao da su to nekakvi političari, ali ja vam kažem, treba samo gledati te političare. To su političari koji govore ne otvarajući usta, kao trbuhozborci, koji imaju malo nakrivo usta i jedva ih otvaraju, da ih je teško razmjeti, ali očito to njima ne smeta. Ja ih ne mogu gledati, ali neki ih gledaju”, istakao je Mesić.

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin
Tags: Stipe Mesic

Recent Posts

DAN IZNENAĐENJA: Prije podne kiša, narednih nekoliko dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme… (foto)

Donosimo vam današnju prognozu, u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost... SARAJEVO:…

58 minuta ago

ODJEKUJU EKSPLOZIJE, IZBILI POŽARI: Masovni napadi na Krim, satelitske snimke otkrivaju uništene moćne avione… (foto, video)

Lučki grad Sevastopolj na okupiranom Krimu napadnut je treću noć zaredom. KIYEV: Svijet, Crna Hronika,…

2 sata ago

Tuga VELIKA: PJEVAČ koji je predstavljao BiH na Eurosongu, pokušao sebi oduzeti život, depresija se nije mogla primijetiti… (foto, video)

Bh. pjevač, dodao je da sada imamo gomilu popularnih bolesti na Instagramu i da to…

3 sata ago

Policija spriječila fizički kontakt i Tuču „varvara“ i „vojvoda“: Prekinut meč Sutjeska– Budućnost, neće biti nastavljen… (foto, video)

Policija  je saopštila da je danas spriječila sukob između dvije navijačke grupe – Varvara i…

12 sati ago

NAJAVLJENO VELIKO NEVRIJEME: U pojedinim dijelovima očekuje se jaka kiša sa grmljavinom… (foto, video)

Objavljena je i prognoza do kraja nedjelje... SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četbrtak, 19, 05.…

14 sati ago

Dnevni horoskop za 18. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan radi…

14 sati ago

This website uses cookies.