IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: SRAMNA PRESUDA- Grafiti “SELITE SE TURCI” i “SREBRENICA 92” nisu govor MRŽNJE!!!

U selu Odžak, po sred magistrale, ispisali su zlokobne riječi: „SREBRENICA 92 SELITE SE TURCI“ i nezaobilazni krst sa četiri S.

Dane Vraneš i Nemanja Novaković oslobođeni su u Višem sudu u Bijelom Polju od optužbe za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Oni su, podsjetimo, bili optuženi da su 3. oktobra kupili sprejeve i ispisivali grafite uvrjedljive sadržine u Pljevljima, mahom grafite sa prijetećim porukama muslimanskom i bošnjačkom stanovništvu, piše AntenaM.

Multivjerski suživot u Pljevljima je nakon 30. avgusta naglo zgasnuo, kada su slavljeničke kolone automobila dolazile su u naselja u kojima većinski žive Muslimani i Bošnjaci, uznemiravali ih sirenama, ali i prozivali imenima, uz poruke mržnje i najave da će ih iseliti iz Pljevalja.

Na ulazu u grad tabla na kojoj piše „Dobrodošli u grad Pljevlja“, iscrtana je zelenim sprejom, krstom sa četiri S i brojem 92 sa tri tačke – a da neki žele povratak u tu godinu poručili su im slaveći ispred njihovih kuća i dovikujući, pored ostalog: „Selite se Balije“, „Selite se Turci“…

Čitaj još:   MIHAILO Anđušić o izjavi BRANKE Bošnjak: Možda da sudije bira Sinod ili Sabor SPC... (foto)

U selu Odžak, po sred magistrale, ispisali su zlokobne riječi: „SREBRENICA 92 SELITE SE TURCI“ i nezaobilazni krst sa četiri S.

Na isti način ispisani su i neki poslovni objekti u vlasništvu Muslimana i Bošnjaka.

U noći između 1. i 2. septembra na udaru su se našle i prostorije Islamske zajednice – nasilnici su kamenom razbili ulazna vrata i ubacili papir sa jezivom porukom: „POLEĆELA CRNA PTICA PLJEVLJA BIĆE SREBRENICA“.

Neki od ovih slučajeva još nijesu razriješeni, a prvi u nizu rješenja izazvao je čuđenje javnosti na društvenim mrežama.

izvor: SB

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more