IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SADA VIŠE NIJE NI SMIJEŠNO: Dr. Nestoroviću procvjetao biznis tokom pandemije, zaradio je OGROMNE PARE

Dok je prof. dr. Branimir Nestorović, pedijatar, pulmolog i alergolog stjecao poene i popularnost kod jednog dijela građana šokantnim izjavama, njegova firma “Gnosis Luks”, koja se bavi izdavanjem knjiga, samo tokom 2020. je ostvarila poslovni prihod od 5.926.000 dinara, odnosno oko 50.000 eura, piše beogradski “Kurir”, a prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Prof. Nestorović nije jedini kome je na krilima antivakserskih ideja skakao rejting. Mnogi antivakseri zarađivali su novac dok su ljudi u Srbiji umirali od korone.

Naime, “Gnosis luks“, društvo za izdavačku dijelatnost, trgovinu i usluge, osnovano je 12. marta 2018. u Beogradu. Osnovna djelatnost ovog društva je izdavanje knjiga, a kako se može vidjeti na stranici Agencije za privredne registre, Nestorović, iako ljekar po struci, direktor je i stopostotni vlasnik društva, piše Kurir.

Društvo “Gnosis luks“ tokom 2018. nije imalo nikakve poslovne prihode i godinu je završilo s neto gubitkom od 194.000 dinara (3227.16 KM). Iduće godine poslovni prihodi su bili tek 259.000 dinara (4308 KM), ali su rashodi bili 1.258.000 dinara (20926 KM) te je društvo zabilježilo neto gubitak od 999.000 dinara (16618 KM).

Međutim, 2020, kada je cijeli svijet posustao pred pandemijom koronavirusa, počinje i procvat Nestorovićevog biznisa. Objavio je knjigu “Između dva svijeta“ i za godinu dana ostvario poslovne prihode u iznosu od 5.926.000 dinara (98578 KM), a čisti neto dobitak iznosio je 1.588.000 dinara (26416 KM).

Čitaj još:   PODGORICA: DSP i najava novog izglasavanja nepoverenja Vladi Crne Gore... (foto, video)

Te godine on je izabran i za jednog od članova Kriznog stožera za suzbijanje koronavirusa, ali su se njegovi stavovi od samog starta dijametralno razlikovali od stavova ostalih stručnjaka. Pored toga što je pozivao ljude da idu u šoping u Italiju u trenutku dok se u toj zemlji epidemija covida širila poput požara, ostat će upamćene i izjave nakon okončanja vanrednog stanja da je pravo vrijeme “da se svi zaraze“, te da je “pandemija skoro gotova“.

Govorio je građanima da više ne nose zaštitne maske, da vakcine nisu prošle ispitivanja. Zagovarao je veterinarski lijek “ivermektin“, koji nije odobren za liječenje koronavirusa. Tvrdio je i da se trudnice ne trebaju vakcinisati, a da će muškarci prije primanja vakcina “možda željeti da zamrznu svoju spermu“.

Za to vrijeme njegova popularnost je vrtoglavo rasla. Samo na Facebooku nalazi se nekoliko grupa koje ga podržavaju i koje imaju i više od 70.000 članova i na kojima se često, pored njegovih izjava, objavljuju recepti za narodne lijekove i antimedicinski komentari. Nestorović, iako u mirovini, radi u privatnoj praksi, gdje je, također, od početka pandemije vrlo tražen, a na YouTube kanalu objavljuje i snimke u kojima reklamira farmaceutske proizvode za imunitet.

Čitaj još:   ODBOJKAŠICE BiH i SRBIJE otvaraju Evropsko prvenstvo... (foto)

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more