IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIŠA U CIJELOJ ZEMLJI: Narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina… (foto, video)

Prognozirana količina padavina širom zemlje je uglavnom između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 45 litara…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 08.11.2021… 08: 45… KIŠA U CIJELOJ ZEMLJI: Narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina… (foto, video)

Kiša u cijeloj zemlji, evo za koja područja su izdata upozorenja zbog obilnih padavina…

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 4; Bugojno i Srebrenica 6; Drvar, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 7; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zenica 8; Ivan-sedlo 10; Livno i Mostar 12; Trebinje 13; Grude 14 i Neum 16 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom, a zbog intenzivnih padavina u zemlji je na snazi narandžasto upozorenje…

Narandžasto upozorenje je na snazi za područje Mostara, Trebinja, Foče i Trebinja, dok je u ostatku zemlje na snazi žuto upozorenje, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prognozirana količina padavina širom zemlje je uglavnom između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 45 litara. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 18.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   LAŽNI VIDOVNJACI, OHLADILI CRNOGORCA ZA 44.000 EURA : Tražili zlato u dvorištu, na kraju pokušali da mu otmu stan... (foto)

U utorak kiša prije podne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, jugu zemlje do 19.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje od devet do 13. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje od 16 do 20.

U četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 C.

http://iBalkan.net

Zašto je odluka o hapšenju PUTINA toliko pogodila VUČIĆA: Umalo se srušio i da li će uslijedi sankcije Rusiji iz BEOGRADA? (foto, video)

Politički vrh, zbog svoje radikalske i kvazi socijalisticke ideologije, živi Read more

Čitaj još:   DODIK I NOVE PRIJETNJE MIRU: Organizovat ću vojsku RS- a, Bošnjaci to je njihov problem... (foto, video)