IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA AHIRET PRESELILA SREBRENIČKA MAJKA HAJRA: NIKADA NIJE USPJELA PRONAĆI UBIJENOG SINA…

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” i majka koja nikada nije uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada, preminula je danas u Sarajevu.

Informaciju o smrti Hajre Ćatić za medije je potvrdila prvo Nura Begović, potpredsjednica Udruženja Žene Srebrenice.

Begović nam je kazala da je Ćatić proteklih dana bila hospitalizirana u Općoj bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu zbog pogršanog zdravstvenog stanja, naglasivši da su se posljednji put telefonskim putem čule prije dva dana.

Njena sudbina, uveliko je bila vezana za priču o pronalasku posmrtnih ostataka njenog sina Nihada, ratnog novinara koji je bio poznat pod nadimkom Nino.

Nakon 1995. godine, Ćatić je svoju borbu, ali i borbi brojnih majki iz Srebrenice nastavila kroz rad u brojnim udruženjima uključujući i “Majke Srebrenice” i “Žene Srebrenice”, piše Klix.ba.

  • Nećemo prestati s protestima sve dok ne dođemo do posljednje kosti naših nestalih. Moram reći da cijeli proces traženja nestalih veoma sporo ide i da nam majke umiru. Nadamo se da će nove generacije preuzeti proces traženja”, rekla je Ćatić 2019. godine…
Čitaj još:   OTKRIĆE, U WC ŠOLJU STAVITE ČEHNE BIJELOG LUKA I NEK PRENOĆI: Desiće se nešto NEVJEROVATNO... (foto i video)

izvor agecije