IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AIDA ĆOROVIĆ: Svaka brutalnost proizlazi iz STRAHA, jednog dana će se KULA OD ZLA U SRBIJI RASPASTI

– Svaka brutalnost proizlazi iz straha, jednog dana će se ova kula od zla u Srbiji raspasti – kaže za Faktor Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava koja je u utorak u Beogradu zajedno sa umjetnicom Jelenom Jaćimović bacanjem jaja na mural ratnog zločinca Ratka Mladića izazvala brutalnu reakciju režima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.  

Policija ih je kao da su u pitanju kriminalci i ubice primjenom sile privela, da bi uskoro bile puštene.

– Ono što znam, do marice me nisu doveli policajci, već pripadnici tzv. narodne patrole. U policiji ima poštenih i profesionalnih ljudi, ali je i leglo potomaka onih koji su isprljali ruke u ratnim devedesetim. U policiji su bili ljubazni, ali sam za svaki slučaj čuvala zube. Moji su, nisu vještački, bila bi šteta da ih izgubim – istakla je Ćorović i dodala:

Čitaj još:   Procurio ruski plan B za Ukrajinu: MOSKVA sad ima 5 ključnih ciljeva... (foto, video)

– Zvanično je Srbija rekla “da, mi smo fašisti, mi stojimo iza zločina, genocida”… Poručuju javno “ovo je naš sistem vrijednosti”.

U međuvremenu je dobila prijetnje.

– Da, možda zatražim policijsku pratnju. No, važnije su poruke podrške koje sam dobila iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore… Evo, Sarajlija Midhat Kapetanović mi je poslao crtež na kojem se nalazi jaje kao simbol rađanja svih nas. Možda se sada upravo počinje rađati jedna druga Srbija – naglasila je Ćorović.

izvor: faktor.ba

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more