IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Ko su Vulinovi čuvari Ratka Mladića i junaci koji napadaju Aidu Ćorović… (foto, video)

Pretpostavlja da su muškarci koji su Aidu Ćorović odveli pripadnici su MUP- a u civilu mada prisutnim građanima i medijima nisu hteli da pokažu svoje službene legitimacije, mediji su došla do saznanja o kome se riječ…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.11.2021… 00: 45… BEOGRAD: Ko su Vulinovi čuvari Ratka Mladića i junaci koji napadaju Aidu Ćorović… (foto, video)

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović privedena je danas nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratku Mladiću na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu…

Kako saznajemo, akcijom, u kojoj se pet inspektora MUP-a obrušilo na jednu ženu, aktivistkinju Aidu Ćorović, rukovodio je šef Odeljenja javnog reda i mira u Policijskoj upravi za grad Beograd Rade Blagojević i njegova „desna ruka“, operativac Marko Đorđević.

Blagojević i Đorđević poznati su kao učesnici u „razbijanju“ demonstracija i prebijanja građana na protestima ispred Skupštine Srbije u julu prošle godine.

Tokom tadašnjih građanskih protesta došlo je do nezapamćenog obračuna policije sa brojnim demonstrantima, koji su upotrebili silu koja nije bila zakonita i opravdana. Policija je brutalno prebijala građane, koristila suzavac, pendreke i konjicu kako bi rasterivala okupljene. Tom prilikom povređeno je desetine građana, kao i nekoliko novinara i fotoreportera.

Čitaj još:   OVAJ TRIK JE VIŠE NEGO UMJERENOST: Najbolja hrana za snižavanje lošeg holesterola je... (foto, video)

Blagojević je i večeras bio na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića gdje su se okupili brojni građani, a među kojima je i predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Aktivistkinja za ljudska prava, Aida Ćorović, privedena je ranije danas nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratku Mladiću na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

Inače, uniformisani policajci nisu reagovali na molbe građana, koji su od njih tražili da intervenišu.

Nakon njenog privođenja, osobe za koje se pretpostavlja da su policajci u civilu, odveli su i aktivistkinju Jelenu Jaćimović.

„Nakon što su bacale jaja na mural Ratku Mladiću, prišlo im je 10 neuniformisanih lica i skočili na njih. Aidu su vukli, stezali, njih barem pet, Jeleni su odmah zavrnuli ruke. Ovoliku agresiju nisam videla 15 godina koliko se bavim novinarstvom“, rekla je za portal Nova.rs novinarka Danasa i jedan od očevidaca, Jelena Diković.

Aida Ćorović puštena je iz policije oko 19 sati, a u isto vrijeme aktivisti su zbog njenog privođenja najavili protest ispred Doma sindikata…

Čitaj još:   Drama na Bosforu: ELMAS iz Skoplja sapleo Galatu... (video)

Izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more