IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRE VIJESTI: Uskoro avionska linija iz Sarajeva za Sjedinjene Američke Države? (foto)

Uspostavljanje nove međunarodne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajeva, bila je tema sastanka predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo…

SARAJEVO : Svijet, Putovanja, vijesti, srijeda, 10.11.2021… 00: 45… DOBRE VIJESTI: Uskoro avionska linija iz Sarajeva za Sjedinjene Američke Države? (foto)

Prema statističkim podacima Turističke zajednice KS turisti iz SAD-a su među prvih deset, po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Kantonu Sarajevo.

To bi značilo jačanje američkog turističkog tržišta i povećanu mogućnost za lakši i masovniji dolazak turista iz tog dijela svijeta.

Nakon odlične ljetne sezone, Aerodrom Sarajevo nastavlja intenzivno raditi na uvođenju novih aviokompanija i destinacija, kao i proširenja saradnje sa poslovnim partnerima u svim segmentima poslovanja.

S tim ciljem, kako su kazali predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Kenan Magoda, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alan Bajić i predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismar Mirvić, žele da jačaju saradnju i intenziviraju aktivnosti, među kojima je i uvođenje direktne linije na relaciji SAD-a i BiH.

Čitaj još:   PROGNOZA VREMENA ZA VIKEND: Oblačno s kišom i vjetrovito... (foto)

Značajnu pomoć u cilju razvijanja Sarajeva kao turističke destinacije ponudio je američki biznismen bh. porijekla Ismar Mirvić.

Najavljeno je da će se u narednom periodu intenzivirati zajedničke aktivnosti na ovom, kao i nekim drugim projektima kako bi turiste i korisnike usluga sarajevskog Aerodroma ponovo mogli obradovati sa lijepim vijestima.

Cilj je podržati pozitivan trend razvoja turizma u BiH putem širenja mreže letova/destinacija za Sarajevo, a koji je moguće ostvariti samo kroz zajedničku koordinaciju svih aktera, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

izvor agencije