IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U BEOGRADU: Pristalice Ratka Mladića i pokušavaju da probiju kordon POLICIJE… (video)

Kordon policije blokirao je Njegoševu ulicu u Beogradu i sve moguće prilaze muralu Ratka Mladića u namjeri da spriječi aktiviste, građane, predstavnike NVO ali i opozicione političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu.

Pristalice Ratka Mladića su preko kordona policije gađali okupljene građane daskama, javlja reporterka.

Kako je najavljeno u Njegoševoj su se pojavile i pristalice Ratka Mladića koji pokušavaju da probiju kordon i dođu do građana okupljenih oko ranije privedenih aktivistkinja.

Prema saznanjima Nova.rs kordon policije je blokirao sve prilaze muralu jer se navodno očekuje kontra skup – odnosno dolazak pristalica osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

“Jel’ ne možemo da prođemo? Jel’ nam ne dozvoljavate da prođemo ulicama našeg glavnog grada? Hoćete da poštujute zakon ili ćete da slušate one koji su na vlasti? Jel ste narodni ili pripadate vlasti? Da čujem? Recite nam da ne možemo da prođemo?”, riječi su kojima se Pavle Grbović obratio uniformisanim licima koji sačinjavaju kordon.

Čitaj još:   BEOGRAD: Ministar policije nudi ostavku premijerki Ani i šefu Vučku...

Policija čak ne dozvoljava ni građanima koji žive u okolnim zgradama da dođu do svojih domova ukoliko nemaju dokaz da žive na toj adresi.

Kako javlja reporterka Nove TV, građani su se obratili kordonu policije i pitali: „Gde vam je Dijana?“, nakon čega je jedna gospođa, naravno ironično, uzviknula „Ajmo aplauz za našu policiju“.

Podsjetimo, demonstranti su u 19 sati okupili na trgu Nikole Pašića nakon čega su se mirnom šetnjom sa trga uputili ka Njegoševoj ulici gdje se nalazi mural Ratku Mladiću, a gdje je danas privedena Aida. Aktivisti su se kretali bez blokade saobraćaja, trotoarom. Međutim, u Njegoševoj ulici, u blizini murala, sačekao ih je kordon policije i spriječio ih da nastave šetnju.

izvor: nova.rs

OVO MJESTO JE VEČERAS EPIDEMIOLOŠKA BOMBA: Evo šta se dešava ispred Gradske kafane! (foto i video)

Korona žurka u gradskoj kafani... ROTACIJE, POLICIJA, KOMUNALNA MILICIJA... BEOGRAD: Read more

OBRAČUN KOJI NIJE VIĐEN U POLICIJSKIM REDOVIMA: Čak 17 uhapšenih policajaca, počinili više od 100 krivičnih dijela… (foto)

U policijskoj akciji "DAR 1"koja provedena je na području Kantona Read more

Čitaj još:   SAŠKA KARAN, GAĐALA GA PUNOM ŠOLJOM KAFE: Hvataš djevojke za du*e, i NEMAŠ PRAVA, da govoriš o prostoti... (foto)