IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SASTANAK ESCOBARA I ĐUKANOVIĆA: “Ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez…”(video)

…jasne perspektive integracije.”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrielom Escobarom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako su saopštili iz Kabineta Predsjednika, Đukanović je tom prilikom zahvalio na posvećenosti gospodina Escobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona.

“Predsjednik je zahvalio na posvećenosti gospodina Escobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona. Crna Gora je ponosna na povjerenje koje smo izgradili u teškim vremenima, koje smo se trudili da sačuvamo i da dalje produbljujemo u partnerstvu i savezništvu u NATO”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Escobar zahvalio je na prijemu kazavši da je svrha njegove posjete dalje produbljivanje partnerstva i savezništva SAD i Crne Gore.

Čitaj još:   MILO Đukanović uputio predlog da mandatar bude Krivokapić: Otkriven i poznat SASTAV NOVE VLADE Crne Gore... (foto i video)

“Činjenica da je Crna Gora uspijevala da ostane nezavisna, multietnička i otvorena za ljude različitih vjera i nacija u kriznim vremenima čini je pouzdanim strateškim partnerom SAD u regionu. Crna Gora, članica NATO-a, treba da bude i dio EU i SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana.

Sagovornici su se saglasili da ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez jasne perspektive integracije. 

Takođe, saglasili su se da su evropska i euroatlantska integracija i ekonomski razvoj regiona ključni elementi dalje agende odnosa i saradnje sa SAD”, zaključeno je u saopštenju.

izvor: Gradski.me.

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   KOMŠIJE ŠOKIRANE JEZIVIM ZLOČINOM: O Jagodi imaju samo lijepe riječi- VREBAO JE I ČEKAO PRILIKU DA JE UBIJE... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more