IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Maskirane osobe, čuvaju mural Ratku Mladiću, tvrde da su iz… (foto, video)

„Brane“ mural Ratka Mladića i okupili su se u Njegoševoj ulici u Beogradu, skandiranjem i transparentima veličaju lik i djelo osuđenog ratnog zločinca Mladića…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11.11.2021… 08: 45… BEOGRAD: Maskirane osobe, čuvaju mural Ratku Mladiću, tvrde da su iz… (foto, video)

Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, nakon uklanjanja farbe koju je jutros prosuo predstavnik SDPS Đorđe Žujović, ispred murala je došlo nekoliko desetina mladića sa namjerom da ga „odbrane“.

U neformalnom razgovoru su nam rekli da su oni „iz kraja“, da podržavaju lik i djelo Ratka Mladića i da niko od njih nije došao sa strane, već su navodno svi komšije.

Pevaju „Srpski heroj“, „Ratko Mladić“… Imaju i zvučnik, pjevaju o Kosovu i Metohiji.

Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, policija u civilu je tu, u znatno manjem broju nego juče. Nema kordona niti bilo čega…

Podsjećanja radi, najpre su juče popodne aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene pošto su mural gađale jajima.

Čitaj još:   ANTO, likvidirao Džemala Mahmića KIK- BOKSERA iz ZENICE: Policija cijelu noć pregovarala sa MMA borcem... (foto)

Ćorović je kasnije objasnila da su joj odmah zatim prišli mladići sa kapuljačama koji su doslovno počeli da je vuku po ulici, a tek kasnije su joj se predstavili kao policajci.

Njeno privođenje izazvalo je buru u javnosti, pa su se sinoć u 19.00 sati na Trgu Nikole Pašića okupili aktivisti kako bi joj pružili podršku. Po izlasku iz policijske stanice, aktivistkinje su došle na trg i povele šetnju ka Njegoševoj ulici, gdje su ih dočekali kordoni policije.

Oko sat vremena kasnije, kada se skup aktivista praktično završavao, došli su mladići odjeveni u crno predvođeni Damnjanom Kneževićem.

Ni jedni ni drugi nisu mogli da priđu muralu. Jedini koji je te večeri zapravo i mogao da priđe zidu bio je Aleksandar Vulin koji se pojavio na licu mesta, ali ubzro i otišao.

izvor Danas.rs

Čitaj još:   RAZBOJNIK, SIJAO STRAH I TREPET PO BANJALUCI...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more