IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUKA I SRAMOTA ZA SRBIJU: RADIKALNI DESNIČAR POZVAO GRAĐANE DA UPLAĆUJE NOVAC ZLOČINCU RATKU MLADIĆU… (video)

Na srbijanskoj prorežimskoj televiziji Happy, poznatoj da u goste poziva osuđene ratne zločince, silovatelje, kriminalce i desničare danas se dogodio novi skandalozan čin.

Naime, u jutarnjem programu kojeg uređuje i vodi Milomir Marić koji je davno izgubio kredibilitet ozbiljnog novinara, gostovao je lider Srpske desnice Miša Vacić, još jedan radikalni megafon vlasti u Srbiji.

On je komentarišući posljednja dešavanja u Beogradu u vezi s muralom ratnog zločinca presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića kazao da takvih murala ima mnogo po glavnom gradu Srbije.

Zatim je, u kameru pokazao broj sa žiro računom zatvora u Haagu i ostalim podacima, te pozvao gledatelje da doniraju novac ratnom zločincu kazavši da je to bolje od crtanja murala.

Vacić je kazao da mural zločinca određenim ljudima smeta jer “tako žele srušiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je i sam svojevremeno postavljao tablu s imenom ulice Ratka Mladića u Beogradu”.

Čitaj još:   JOVICA STANIŠIĆ PROGOVORIO U HAGU: "Treba ispitati ulogu u učešće Ratka Mladića u vezi sa UBISTVOM Zorana Đinđića"!

Vijeće Haškog tribunala je presudilo da je Ratko Mladić pravosnažno kriv kao učesnik raznih udruženih zločinačkih poduhvata.

Između ostalog i po tačkama za genocid, progon, istrebljenje, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumano djelo prisilnog premještanja, terorisanje, protivpravni napadi na civile i uzimanje talaca.

izvor: hajat.ba

RATKO MLADIĆ ZAKUKA0 U SUDNICI: “Vodite me odavde, non-stop sam u krevetu…

RATNI ZLOCINAAC, bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more