IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Ušli smo u zonu ANARHIJE- ovo je pravna HAJDUČIJA, bacite diplomu u smeće…

oslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković kazala je da poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović amandamnima na dopune Zakona o lokalnoj samoupravi i amandmanima sprovodi pravnu hajdučiju.

– Slobodno možete s diplomom u kantu za smeće. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Mislila sam da od Prijedloga zakona ne može biti dalje, ali ovo je pravna katastrofa. Predlažete amandmanom na ova Prijedlog zakona da se prekidaju sve izborne radnje u sprovođenju izbora za odbornike. A ovo je nadležnost Zakona o izboru odbornika i poslanika. Tamo se određuje način i postupak sprovođenja izbornog procesa, ne može biti predmet ovog Zakona – istakla je Vuksanović-Stanković na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Ona je poručila da njoj ne može Ivanović da spočitava da brani predsjednika države Mila Đukanovića.

– Ja sam se njemu suprotstavila na predsjedničkim izborima. Kažežete da ako predsjednik države ne prihvati ovo da Vi ovim Zakonom kažete da odluka prestaje da važi. To je anarhija, mi smo ušli u zonu anarhije u čitavom sistemu. O čemu se ovdje radi. Nama ništa ne funkcioniše – naglasila je ona.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Stop primitivizmu, nadležni nasilnike da privedu pravdi...

Vuksanović-Stanković ističe da se od Đukanovića očekuje da učestvuje u pravnoj hajdučiji i nasilju.

– Znači on treba da zaustavi odluku spram ovog Zakona, a ovaj Zakon je suprotan Ustavu i Zakonu izbora odbornika i poslanika. Mene ne interesuje kako će Đukanović da odluči, ali ovo što Vi ovdje radite je pravna hajdučija i pravno nasilje. Nevjerovatno je da pravnici sebe srozavaju na ovaj način – naglasila je Vuksanović-Stanković.

Sjednica je nakratko prekinuta nakon zaoštravanja rasprave između Vuksanović Stanković i poslanika Jovana Vučurovića koji je optužio da vrijeđa srpski narod.

– Samo mi nemojte vi braniti srpstvo od mene. Majka i ujčevina su mi iz Srbije. Objasnila sam na šta sam mislila. Samo nećete vi vrijeđati moju državu – kazala je ona.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more