IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUNJEVITA AKCIJA SIPA- e: Nastavak operativne akcije kodnog naziva “23”, uhapšen organizator… (foto)

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 12.11.2021… 09: 45… MUNJEVITA AKCIJA SIPA- e: Nastavak operativne akcije kodnog naziva “23”, uhapšen organizator… (foto)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku operative akcije kodnog naziva ”23” od 19.07.2021. godine, u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila- cisterne, namjenjenog za prevoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1.300.000,00 KM, 11.11.2021. godine slobode lišili jednu osobu, koja je označena kao organizator.

Osoba je zaustavljena u večernjim satima, 11.11.2021. godine, na području Tomislavgrada, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predato policijskim službenicima SIPA-e.

Osoba je lišena slobode zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet akciznih proizvoda”.

Čitaj još:   UHAPŠEN RAZBOJNIK H.K. KOJI JE HARAO NOVIM PAZAROM: Za četiri dana izvršio tri oružane pljačke

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA- e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predato Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih.

izvor agencije

Katnić i Čađenović danas saslušavaju Veljka Belivuka u Beogradu… (foto, video)

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Borovinić Bojović ”GOSPOĐA MINISTARKA” prevazišla i Nušića, tužilaštvo hitno da preispita njen rad

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković osvrnula se danas na Read more

Čitaj još:   NEVJEROVATNI Zlatan ABRACADABRA: Danas puni 40 godina... (foto, video)