IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U BEOGRADU: Navijači “Partizana” dali novu podršku zločincu Mladiću, straže da čuvaju mural… (foto)

“Đenerale, Grobari ti ime slave”, pisalo je na platnu koje je držalo nekoliko navijača…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hromika, vijesti, subota, 13.11.2021… 18: 45…  SKANDAL U BEOGRADU: Navijači “Partizana” dali novu podršku zločincu Mladiću, straže da čuvaju mural… (foto)

Navijači Partizana opkupljeni pod zastavom “Komando” večeras su na Novom Beogradu obišli mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću gdje su razvili veliki transparent u znak podrške sa porukom:

” Đenerale, Grobari ti ime slave”, pisalo je na platnu koje je držalo nekoliko navijača.

Podsjećamo, nakon što je prije dva dana u centru Beograda, uništen mural zločincu Ratku Mladiću, tako što je na njega bačen kreč, danas je uništen i još jedan grafit na Novom Beogradu.

Murali sa natpisom i slikom Mladića u naselju “Fontana” u blizini zgrade opštine Novi Beograd, i nešto manji grafit sa njegovim imenom koji se nalazi na uglu bulevara Zorana Đinđića i Narodnih heroja, danas su bili uništeni a u toku dana uslijedilo je njihovo čišćenje.

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: TO MAJKA VIŠE NE RAĐA... (foto)

Preko većeg murala u naselji Fontana na kojem stoji natpis “đeneral”, preko slike Mladića je ispisano “zločinac”. Mural je i isprskan, kako se čini, farbom. Drugi manji grafit na Novom Beogradu je prekrižen.

Kao što se može vidjeti na slici mural je sada skroz očišćen, a navijači FK Partizana poznati po imenu “Grobari” su odlučili da pored murala postave stražu kako bi spriječili dalje uništavanje ovog grafita.

Podsjećamo, prije dva dana bačena je kanta kreča na mural zločincu Ratku Mladiću u centru grada, odnosno u Njegoševoj ulici. Prethodno, policija je privela aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović zbog bacanja jaja na mural na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića na Vračaru koji je čuvala policija.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more