IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”VUČIĆ NARUČUJE MURALE”: Završen protest na Cvetnom trgu

Završen je protest organizacija civilnog društva pod nazivom „Mural mora pasti“ na Cvetnom trgu u Beogradu. Na protestu su pored aktivista i građana bili i pripadnici pokreta Levijatan, ali i veliki broj pripadnika policije

– Imam dobru vijest za sve nas, pobjedićemo. Da li se sjećate, ovde uglavnom vidim pristojan svijet, kako je počeo zvanično Hitlerov pad u Drugom svjetskom ratu? Kada je počeo da okuplja mladiće da gule sa dna fašističke kace. Danas je ovaj grad bio obasjan cvjetićima srebreničkim i to je drugačija poruka od one koja se šalje uglavnom. Pobjedićemo, zato što je naše gorivo ljubav iskonska, iskrena, čista. Volim čak i ove dječake u crnim majicama. Pogledajte u oči te djece, oni su sami, oni mrze i ovo što rade, rade iz nemoći. Oni napadaju dvije žene, jednu sijede kose. Oni traže sebe – poručila je aktivistkinja Aida Ćorović.

– Građani i građanke, sloboda narodu. Nije genocid bio samo u Srebrenici, bio je u Prijedoru, za dva mjeseca ubili su 102 djeteta. I ne samo tu, bilo je elemenata genocida i u Sarajevu, u Mostaru. Što se mene tiče, Aleksandar Vučić mora pasti iz dva razloga: jedan je što radi ono što ne smije, gazi Ustav i nipodaštava zakone, ponaša se kao tiranin. On naručuje crteze i kojekakve murale. Kao građanin Beograda ponosan sam da je naš, moj grad, počeo da cvjeta u cvjetu solidarnosti i empatije prema žrtvama – rekao je novinar Rade Radovanović rekavši i da murale i ovakve crteže poručuje lično Aleksandar Vučić.

Čitaj još:   DODIK ĆE POLUDJETI!!! PONIŠTENI IZBORI U SREBRENICI I DOBOJU

Nešto prije 18 časova počeli su da dolaze i aktivisti, a među njima su Aida Ćorović, Vesna Rakić Vodinelić i Dobrica Veselinović. Preko puta Cvetnog trga, ispred zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, parkirane su tri policijske marice. Grupa okupljenih muškaraca skandirala je “N1 ustaše”, prenosi televizija N1.

Na skupu su, kako je najavljeno, govorili Aida Ćorović, Stevan FIlipović, Rade Radovanović, Brajan Brković i Ivan Đurić.

Marko Oljača iz udruženja „Koraci“ izjavio je za televiziju N1 prije neki dan da je u subotu planiran protest zbog murala Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu.

– Trebalo nam je malo vremena da se organizujemo, budući da hoćemo da napravimo regionalnu antifašističku koaliciju. U kontaktu smo sa predstavnicima međunarodne zajednice, evroparlamentarcima – naglasio je on.

Čitaj još:   Posjeta DRITANA Abazovića Ukrajini: Pretvorila se u propagandu, izostala mjera, ozbiljnost i skromnost... (foto, video)

– Radi se o sveukupnom odnosu prema tom čovjeku, prema tim događajima devedesetih godina. Moramo posle 30 godina konačno sa tim stvarima da raskrstimo i da se dogovorimo u kakvom društvu želimo da živimo –  istakao je Marko Oljača.

izvor: direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more