IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Aidu Ćorović prozivali : ”AIDA SRPKINJO” zbog murala Ratku Mladiću

Aktivisti okupljeni oko Društva za održivu budućnosti – Koraci, ali i članovi drugih organizacija, održali su večeras započeli su protestni skup na Cvetnom trgu u Beogradu sa ciljem da, kako su najavili, pošalju poruku vlastima i javnosti da lik osuđenog ratnog zločinca ne sme biti predmet zaštite institucija Republike Srbije, a aktivisti i aktivistkinje koji se protive veličanju Ratka Mladića moraju biti podržani od celokupne javnosti.

Kako prenosi reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, među okupljenima bili su Aida Ćorović, Pavle Grbović, Balša Božović i Dobrica Veselinović, kao i još nekoliko desetina građana koji i dalje pristižu. Među okupljenima su i mladići koji koji skandiraju „Aida Srpkinjo“ i „Ratko Mladić“.

Aktivistkinja Aida Ćorović poručila je pristalicama da će pobediti u ovoj borbi za bolju Srbiju.
„Imam dobru vest za sve nas, pobedićemo. Da li se sećate, ovde uglavnom vidim pristojan svet, kako je počeo zvanično Hitlerov pad u Drugom svetskom ratu? Kada je počeo da okuplja mladiće da gule sa dna fašističke kace. Danas je ovaj grad bio obasjan cvetićima srebreničkim i to je drugačija poruka od one koja se šalje uglavnom. Pobedićemo, zato što je naše gorivo ljubav iskonska, iskrena, čista.

Čitaj još:   SUMNJA NA NAJGORE: Avion pun turista nestao u planinama iznad... (foto)

Volim čak i ove dečake u crnim majicama. Pogledajte u oči te dece, oni su sami, oni mrze i ovo što rade, rade iz nemoći. Oni napadaju dve žene, jednu sede kose. Oni traže sebe“, poručila je ona i dodala:
„Optužuju nas da smo razvodnili energiju Beograda, da smo uzeli pare od Vučića da zamaglimo priču o referendumu. Reći ću vam jedno: svi zakoni, poput Ria Tinta, otimanja Makiša i pokušaja da se otme voda Beograđanima, samo zato što veličamo Ratka Mladića, zato što je to ukorenjeno. Onda kada svi to priznamo, tada počinje ozdravljenje Srbije“, jasna je Ćorović.

Nakon svog obraćanja, rekla je da ipak neće ići do murala kako bi ga prekrečili, jer ne žele nikakve incidente.

izvor: sandzaklive.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more