IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Đilas DIGAO SVE NA NOGE: Srbi su počinili genocid, Vučić se mora skloniti da se ne bi slavili zločinci… (foto, video)

Predsjednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera opozicije u Srbiji Dragan Đilas kazao je kako su prenijeli brojni srbijanski mediji, da su Srbi počinili genocid i da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora skloniti…

BEOGRAD: Srbija, Znimljivosti, vijesti, nedelja, 14.11.2021… 08: 45…  Đilas DIGAO SVE NA NOGE: Srbi su počinili genocid, Vučić se mora skloniti da se ne bi slavili zločinci… (foto)

Mi moramo da napravimo atmosferu u društvu takvu da oni mogu da sagledaju šta se sve desilo, šta je sve rat donio, kolike zločine na svim stranama, koliko izgubljenih glava i da ne treba veličati nikoga ko je na na taj način u te stvari bio umiješan.

Ali, dok ne promijenimo vlast, mi ćemo imati murale i grafite o Srebrenici, i neke strašne stvari koje ne treba da se dešavaju – poručio je Đilas.

Čitaj još:   DANIJEL Živković o skidanju imuniteta poslanicima: Nemamo mi problem da se utvrdi bilo čija odgovornost... (foto, video)

Ova Đilasova izjava izazvala je burne reakcije i naišla na osude svih medija u Srbiji koji su pod Vučićevom kontrolom.

Tabloid Alo je ovu njegovu izjavu objavio uz naslov “Po svaku cijenu protiv svog naroda”, Pink je poručio da “Đilas nastavlja da vrijeđa sopstveni narod”, dok su drugi ocijenili da je iznio šokantne i skandalozne tvrdnje samo kako bi se dočepao vlasti.

Također, nazvali su ga autošovinistom i srbomrscem…

izvor Agencije / Danas.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more