IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

USAMA, sin Muamera Zukorlića NOVI predsjednik SPP- a… (video)

Novi predsjednik Stranke pravde i pomirenja je Usame Zukorlić potvrđeno je za A1 u ovoj  stranci.

Danas je u prostorijama Stranke i pomirenja održana sjednica proširenog sastava Predsjedništva te stranke.

Na sjednici je kao jedinstveni prijedlog i jednoglasnom odlukom za v.d. predsjednika Stranke pravde i pomirenja imenovan Usame Zukorlić, sin rahmetli Muamera Zukorlića.

Nakon održane sjednice potpredsednik SPP-a Jahja Fehratović saopštio je ovu odluku Predsjedništva, a prisutnima se obratio i novoizabrani v.d. predsjednik Usame Zukorlić.

-U ime Boga Svemogućeg, zahvaljujem se na imenovanju na mjestu vršioca dužnosti predsjednika Stranke pravde i pomirenja. Pitam se da li je ikom danas teže na Balkanu i Evropi od nas? Pred vama je Usame Zukorlić, koji nije muftija, ali koji jeste prvi među jednakima i stražar muftijinog puta – rekao je na početku svog obraćanja Usame Zukorlić.

Čitaj još:   Drugi promo spot predsjednika Mila Đukanović: Zajedno u napredak! (foto, video)

On je rekao da je bivši muftija Zukorlić iza njih ostavio mnogobrojne vakufe, ustanove i projekte koje ne mogu ni da nabroje. Poručio je svojim članovima i simpatizerima da nemaju razloga za brigu jer je njegov otac stavio institucije i timove, ljude kojima je vjerovao i koji su sposobni da ih vode. On je naglasio da je najveći cilj jedinstvena Islamska zajednica sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini.

izvor: A1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more