IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: BRATIĆ JE NESPOSOBNA…

Poslanici u Skupštini Crne Gore danas su nastavili rad, a na dnevnom redu su izmjene Zakona o sportu.

Govoreći o problemu neusklađenosti Zakona o sportu sa pravilima Svjetske antidoping organizacije (WADA), ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić rekla je kako su problemi brojni.

“Trenutno je nivo usklađenosti 60 odsto. U prilog složenosti problema govore i propusti u organizaciji Igara malih zemalja, kao i način funkcionisanja Komisije za antidoping i tadašnjeg Ministarstva sporta, odnosno Uprave za sport”, rekla je ona.

Nesposobnost i neznanje…

Ključno pitanje je, poručila je Draginja Vuksanović – Stanković (SDP), čija je odgovornost što ovaj zakon nije predložen prije pola godine.

“Razlog zašto smo došli do ovoga povodom jednog pravno-tehničkog, rutinskog usklađivanja je opšte nesnalaženje, nezanje i nerad skoro svih predstavnika Vlade….

Kada smo upozoravali na štetnost spajanja ministarstava ‘četiri u jedan’ govorili su nam da nemamo viziju. Sada je jasno da Bratić nije uspjela da ispuni ni naša skromna očekivanja od nje. Pokrenuto je pitanje interpelacije kojom se traži smjena Bratić”, podsjetila je ona.

Čitaj još:   VUČIĆ: “Žele da izvuku moju nervozno- histeričnu reakciju, kako sam loš...” (foto, video)

Bratić, kako je dodala, ne priznaje crnogorsku naciju, državu, himnu i grb, pa je htjela da dobije na vremenu kako crnogorski sportisti ne bi nastupali pod tim simbolima.

“Nesposobnost ministarke ne smije se prebacivati na saradnike, kako su pokušali da urade Laloševiću”, zaključila je ona.

izvor: analitika.me

DRAGINJA Vuksanović Stanković PORUČILA Krivokapiću: “Pod hitno se okanite nasrtaja na sve što ima prefiks CRNOGORSKO” (video)

“Odlazak odlazećeg Premijera. Uteče!”, prokomentarisala je poslanica SDP-a. Okanite se Read more

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković za bh medije: SPC zahvaljujući DF- u Crnu Goru vuče u "srpski svet"... (foto i video)
DRAGINJA Vuksanović-Stanković: Nestao jedan čitav grad, ministrica ZDRAVLJA hitno da podnese OSTAVKU…

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković je, osvrćući se na Read more