IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADAJU GRAFITI, GORE PLAKATI: Antifašisti iz Novog Sada spalili sliku ratnog zločinca Ratka Mladića uz pjesmu…

Podsjetili su da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala 1995. godine države članice da 16. novembar obilježavaju kao Dan tolerancije.

Organizacija Antifašistički front 23. oktobar iz Novog Sada spalila je poster sa likom osuđenog ratnog zločnca, generala Ratka Mladića uz antifašističku pjesmu “Ay Karmela!” i čestitali građanima Međunarodni dan tolerancije.

“Prema ratnim zločincima društvo ne treba i ne smije imati nikakvu toleranciju!”, poručili su antifašisti na svom profilu na Facebooku.

Podsjetili su da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala 1995. godine države članice da 16. novembar obilježavaju kao Dan tolerancije.

“I baš te 1995. ovaj čovek (Mladić) je to pogazio, činio sve suprotno. Time što je dehumanizovao druge i drugačije diskvalifikovan je da mu se ime i reč Tolerancija nađu u istoj rečenici”, naveo je Antifašistički front 23. oktobar.

Podsjetili su i na UNESCO-vu definiciju tolerancije:

Čitaj još:   UŽAS u Ulcinju: Vatrogasci izvukli iz WC šolje BLAVOR gmizavca... (foto)

 “Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima. To nije samo moralna dužnost, to je takođe politički i zakonit zahtjev. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira.”

“Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača, legionara i fašista!”, citirali su antifašisti pjesmu “Ay Carmela”, iz Španskog građanskog rata.

izvor: SB

PIVSKE FLAŠE I PRAZNE STOLICE ”ČUVAJU”MURAL MLADIĆA!!!

Danas nije bilo mladića koji su prethodnih dana “štitili” mural Read more

SERGEJ TRIFUNOVIĆ DOBIO JEZIVE PRIJETNJE SMRĆU: ”Branioci murala Ratka Mladića su poslušnici, ne možeš biti heroj ako si pobio nekoliko hiljada ljudi…”

Sergej Trifunović smatra da se nije pojakao što je ušao Read more

Čitaj još:   Đorđo Žujović, čovjek koji je prekrečio mural Mladića MORAO NAPUSTITI BEOGRAD zbog PRIJETNI
Đorđo Žujović, čovjek koji je prekrečio mural Mladića MORAO NAPUSTITI BEOGRAD zbog PRIJETNI

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, morao je napustiti Beograd nakon Read more

Aidu Ćorović prozivali : ”AIDA SRPKINJO” zbog murala Ratku Mladiću

Aktivisti okupljeni oko Društva za održivu budućnosti – Koraci, ali Read more