IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FSCG ĆUTI: FS KOSOVO uložilo žalbu UEFI- zbog NACIONALISTIČKIH PORUKA fudbalera SRBIJE…

Kazali da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pjesme „Veseli se srpski rode“ fudbalera reprezentacije Srbije, naglašavajući da se u tekstu pominju djelovi dvije susjedne države, grad Prizren u Republici Kosovo i planina Rumija u Crnoj Gori

Fudbalski savez Kosova uložio je žalbu evropskoj kući fudbala UEFA zbog postupka fudbalera Srbije koji su nakon pobjede nad Portugalom nosili majice sa natpisima „Veseli se srpski rode“.

Iz FS Kosova su kazali da žalbu podnose zbog isticanja nacionalističkih poruka putem natpisa na majicama.

Oni su kazali da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pjesme „Veseli se srpski rode“ od strane fudbalera reprezentacije Srbije.

Napomenuli su da se u tekstu pominju djelovi dvije susjedne države, grad Prizren u Republici Kosovo i planina Rumija u Crnoj Gori.

Čitaj još:   DAMIR Šehović i poruka za DRITANA: Ne možete me napraviti kriminalcem, od sebe napravili ste izdajnika... (foto i video)

-Ovaj provokativni i nacionalistički postupak ne odražava evropske vrijednosti, već je dio srpskih šovinističkih snova. Apelujemo na UEFA da osudi ovakve postupke, koji dolaze od reprezentacije, koja koristi fudbal za propagandu nazadnih misli – kazali su iz fudbalskog saveza Kosova.

izvor: portalluca.me

BJELOPOLJAC HAJDARPAŠIĆ POBIJEDIO DVOSTRUKOG MMA ŠAMPIONA (foto)

Bjelopoljac Nermin Hajdarpašić pobijedio je u MMA meču dvostrukog svjetskog Read more

BIH Zmajevi preokretom u Skenderiji srušili Češku… (foto, video)

Izabranici Vedrana Bosnića su pred gotovo 5.000 navijača u dvorani Read more