IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Bečiću, jedno ste u BERANAMA, drugo na CETINJU, ćutite kad VRIJEDAJU rukometašice…

Tokom današnje sjednice Skupštine došlo je do prepirke između poslanice SDP-a Draginje Vuksanović-Stanković i šefa parlamenta Alekse Bečića povodom jučerašnjih komentara poslanika DF-a Slavena Radunovića na račun crnogorskih rukometašica.

„Ja vas juče pozivam kao drugog čovjeka države da prekinete vrijeđanje na račun rukometašica, vi ćutite i govorite o pogrešnim tumačenjima. I vaše ćutanje dovodi da se to dalje nastavlja“, kazala je Vuksanović-Stanković i istakla kako svi u Skupštini treba da ustanu na pomen njihovog imena. 

Ona je optužila Bečića da se on i partija čiji je lider služe manipulacijama. 

„Vama stvarno nije lako zato što ste vi pročitani od građana CG. Vi i Vaša partija. Jedno govorite u Beranama, drugo na Cetinju. To ne može tako. Ne može malo tako malo ovako. Razumijete li? Morate da budete određeni i u odnosu na državu CG, njene interese i simbole“, naglasila je Vuksanović-Stanković.

Ona je poručila kolegama iz DF-a da ih poštuje jer sa njima zna na čemu je. 

„CG nije do skoro znala na čemu je sa vama – sad zna. Vi se više ništa ne pitate, shvatate li? Ne pitate se. U parlamentu se ništa ne pitate“, kazala je Vuksanović-Stanković Bečiću.

Bečić je u odgovoru na izlaganje poslanice SDP-a kazao da će o tome ko je „pročitan“ konačnu riječ dati građani.

„Vama je cenzus postao nedostižan što pokazuju posljednji izborni procesi, a nama rejting raste iz mjeseca u mjesec što su potvrdili i protekli izborni procesi“, istakao je Bečić.

Vuksanović-Stanković tražila je repliku na komentar Bečića što joj on nije dozvolio, kazavši da je to pravo već iskoristila.

Čitaj još:   ''VIJESTI'' pomirile DRITANA i ALEKSU?!!!

„Jeste li se prepali?“, pitala je poslanica SDP-a. „Od Vas? A ko se to može…“, ostao je nedorečen šef parlamenta i dodao kako Vuksanović-Stanković uzrokuje negativnu atmosferu u Skupštini.

„To nije dobro za vas i ja pokušavam da Vas usmjerim da ne biste bili ispod cenzusa“, istakao je Bečić.

Vuksanović-Stanković je odgovorila da odlično znam kojim putem ide i da on ne treba da je usmjerava.

„Ne daj bože da me vi usmjeravati, potpuno pogrešni životni putevi bi mi bili. Odlično znam kojim putem idem. SDP je za 30 godina strateški odredila put Crne Gore Mi smo uvijek bili i ostali na istom putu. Ostvarili smo sve programske ciljeve naše partije“, poručila je poslanica SDP-a, nakon čega joj je Bečić oduzeo riječ i dao pauzu.

Rasprava nastavljena i nakon pauze

Nakon što je sjednica nastavljena Vuksanović-Stanković je kazala kako nije bilo potrebe da policijsko obezbjeđenje ulazi u skupštinsku salu.

„Vama ne prijeti opasnost od mene“, obratila se Vuksanović-Stanković Bečiću. 

Ona je podsjetila kako je Bečić aplaudirao Peđi Bulatoviću i bio portparol Srđanu Miliću dok se SDP borio za strateške ciljeve.

„Pogledajte što vi sada radite. Ponovo isto“, prekinuo ju je Bečić.

„Ja sam samo htjela da vam ukažem da vi sa pozicije drugog čovjeka države nijeste smjeli da dozvolite sebi da u komentaru na moje izlaganje komentarišete cenzus moje partije na način kako komentarišete“, kazala je poslanica SDP-a.

Prema tome, dodala je, nije sve u cenzusu i procentu nego je nešto u tome to se strateški uradi za svoju državu. 

Čitaj još:   NAJAVA STIŽE PRAVA ZIMA: Temperature padaju na minus 15 C, evo kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima januara… (foto)

„Ostavljam građanima neka sude i neka cijene kao i do sada. Ja neću komentarisati jer mislim da je izlišno davati bilo kakav komentar“, naveo je Bečić.

On je kazao da je pauzu proveo u sali i da za to vrijeme nije vidio pripadnike policije.

„Ljudi koji stoje i koji rade svoj posao na ulazu u ovu salu rade isti posao kao što su u svim prethodnim sjednicama“, zaključio je Bečić.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more