IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MJEŠTANI SRPSKOG SELA PODIGLI KRST KOJI IH “ČUVA OD KORONE”

Pandemija korona virusa još uvek traje, pa mnogi pribjegavaju različitim metodama zaštite svog zdravlja i imunog sistema. Za razliku od većine koja pije vitamine, jede voće i hrani se zdravo, mještani jednog sela u Srbiji okrenuli su se molitivi i podigli– antikovid krst.

Mještani su podigli iznad svojih kuća “antikovid krst”, za koji vjeruju da ih štiti od svih pošasti. Postavljen je na brdu Bojčica i smatra se svetionikom za nekoliko okolnih mjesta, a inicijativu su pokrenula dva sveštenika.

 U ovom kraju, usled prošlogodišnje situacije oko kovida, kada je ljudima donekle bilo nedostupno da u većem broju dođu u hram, krenulo se u realizaciju moje dvadesetogodišnje želje, da se na ovom brdu podigne krst. Ako već narod nije mogao da se moli u hramu, onda smo krst doveli u njihove domove, jer se ovo znamenje može vidjeti iz svake kuće u oba sela– kaže za RINU sveštenik Milan Madžarević.

U izgradnji su učestvovali parohijani, mladi ljudi, a dobre volje nije manjkalo. Mnogi su bez ikakvih problema i bilo kakve nadoknade ustupili voje placeve kako bi se podiglo krsno znamenje. Sam krst na Bojčicu su dopremili pripadnici helikopterske jedinice MUP Srbije.

Čitaj još:   Potjernice za 47 optuženih za ratne zločine, ovo su njihova imena... (foto)

Uz blagoslov vladike šabačkog Lavrentija i dobrom voljom naroda, uz nemerljivu pomoć helikopterske jedinice, sve je išlo kako Bog miluje – rekao je otac Milan.

Podizanje krsta na brdu Bojčica trajalo je skoro dvije godine, ali je zahvaljujući dobročinstvu naroda, lokalnoj samoupravi, ali i ljudima iz dijaspore, i iz cele Srbije, podignuto ovo velelepno krsno znamenje u slavu i čast Svete Trojice. Ideja je da, gdje god da se vidi ovo krsno znamenje, čovjek može da se pomoli Bogu, ne samo u ova dva sela, već i dalje.

– I nema sumnje da će ovo znamenje, u vremenima koja dolaze, biti mjesto gde će se mnogi okupljati, družiti i Bogu moliti za znane i neznane, zdrave i bolesne, srećne i nesrećne – zaključio je otac Milan.

izvor: RINA- BLIC.rs

PITANJE: Zašto Vučić ne hapsi svoje kriminalce i batinaše? (foto, video)

Više desetina građana uhapšeno je prilikom protesta širom Srbije, jedina Read more

DA JE PREŽIVJELA SFRJ: Danas bi slavila 78. rođendan… (foto, video)

Današnji dan, 29. novembar, se u nekadašnjoj zajedničkoj državi Jugoslaviji Read more