IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOŽE LI NOVEMBAR BITI BEZ SNIJEGA: Vrijeme koje nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Dnevna temperatura od šest do 11, na jugu od 13 do 16 stepeni Celzijusa,  za vikend sunčano vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18.11.2021… 08,32… MOŽE LI NOVEMBAR BITI BEZ SNIJEGA: Vrijeme koje nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

U periodu od 22.11. do kraja mjeseca prema trenutnim prognoznim modelima preovladavat će pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini. Više padavina moguće je od 25. novembra.

U Bosni i Hercegovini će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni prijepodne povremeno sa slabom kišom ili SLANOM…

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od šest do 11, na jugu od 13 do 16 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je povremeno moguća slaba kiša ili rosulja. Dnevna temperatura oko osam stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od šest do 11, na jugu do 16 stepeni.

četvrtak, 18.11.2021. godine
Uz promjenljive biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti jače izražene tokom prijepodneva. Temperature zraka neće oscilirati u velikom rasponu. Pri tome su, usljed mjestimično tmurnog vremena, moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije. Opšta slika biće nešto lošija u Hercegovini, u drugom dijelu dana postepeno će se poboljšati u većem dijelu zemlje.

Čitaj još:   Sarajlija bio je telohranitelj maršala Tita: Otkrio šta nije nosio u novčaniku i šta je najviše volio... (foto)

petak, 19.11.2021. godine
Stabilno vrijeme, uz mjestimičnu maglu, povećanu naoblaku i bez većih temperaturnih oscilacija, u Bosni uslovljava relativno povoljnu opštu sliku. Osjetljive osobe mogle bi imati poteškoća u vidu promjene raspoloženja, dekoncentracije, a problem bi mogli uzrokovati i nešto izraženiji osjet hladnoće, osobito u jutarnjim satima, kao i zagađeniji zrak u urbanim sredinama. U Hercegovini, Krajini i na planinama, ugodnije, sunčanije i toplije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

U subotu većinom se očekuje dosta sunčano vrijeme. Po kotlinama a to je prijepodne će biti magle ili niske naoblake. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 17.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.

Početkom iduće sedmice prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od šest do 11, na jugu do 15.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. avgust 2020. godine...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more