IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAKLENI PLAN CRNOGORSKOG REŽIMA: Pokreću postupak protiv MILA Đukanovića, spremaju mu…

Poslanici vlasti su tokom rasprave o Prijedlogu ocijenili da je Milo Đukanović prekršio najviši pravni akt, dok su iz opozicije tu inicijativu nazvali politikantskim pamfletom.

Skupština Crne Gore je danas, glasovima vladajuće većine, usvojila Prijedlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, a u vezi sa događajima na Cetinju početkom septembra. Za je glasao 41 poslanik, a protiv 36.

Odluku o tome da li je predsjednik podvrijedio Ustav ili ne, donosi Ustavni sud. Ako Ustavni sud procjeni da je predsjednik povrijedio Ustav, Skupština nakon toga sa 41 glasom poslanika može da donese odluku o njegovom razrješenju. Vladajuća koalicija ima 41 poslanika od ukupno 81 u parlamentu.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić najavio je da će Prijedlog uputiti Ustavnom sudu.

Čitaj još:   ŠUKOVIĆ: MILO Đukanović, će prekršiti Ustav– ako potpiše! (foto)

Poslanici vlasti su tokom rasprave o Prijedlogu ocijenili da je Milo Đukanović prekršio najviši pravni akt, dok su iz opozicije tu inicijativu nazvali politikantskim pamfletom.

Prijedlog je inicirala Socijalistička narodna partija (SNP), a povod je bila izjava Đukanovića od 28. avgusta kada je rekao da će doći na protest na Cetinje ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u tom gradu.

izvor: SB

MILO Đukanović: PRVO rješenje je izbori, a DRUGO politička VLADA

Demokratska partija socijalista (DPS) nikada od 1998. godine kada je Read more

SASTANAK ESCOBARA I ĐUKANOVIĆA: “Ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez…”(video)

...jasne perspektive integracije." Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa Read more

Čitaj još:   DRAGUTIN PAPOVIĆ: Predsjednik Crne Gore "neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti"... (foto i video)