IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS DŽENAZA MLADE PORODILJE AJLE: Zbog njene smrti na PROTESTIMA U BARU PORUČENO: “Juče je to bila Ajla, SUTRA MOGU BITI JA”

Dženaza je 21.10.2021 godine na groblju Gusta, opstina Bar.

Grupa građana Bara održala jejuce novi protest zbog smrti Ajle Šukurica Hot (27) koja je preminula 20. oktobra u kliničkom centru Crne Gore, u koji je prebačena nakon što je dva dana ranije operisana nakon porođaja u barskoj bolnici.

Okupljeni građani poslali su poruku da oni i porodica žele istinu i pravdu za Ajlu, a na istaknutim transparentima piše “Juče je to bila Ajla, sjutra mogu biti ja”.

Građani Bara i članovi brojnih NVO ranije su zbog ovog slučaja protestovali na parkingu barske bolnice, kada su iznijeli primjedbe na rad Opšte bolnice Bar.

Okupljeni su tada istakli transparente “Stop akušerskom nasilju”, “Ko je Ajla? Ajla je simbol promjene”, “Moj život nema cijenu! Stop korupciji u zdravstvu”, “I ja sam jedan/jedna od mnogih”,  piše Pobjeda.me.

Čitaj još:   JEZIVA NESREĆA: U direktnom sudaru, tri žene ostale mrtve na licu mjesta...

Grupa građana „I ja sam jedna od mnogih/Svi smo mi Ajla“ je najavila nastavak protesta i u Podgorici,  ispred ministarstva zdravlja.

izvor: agencije

UŽAS u kanjonu MORAČE: Poginula NOVOPAZARKA S.Z.- dvije osobe povrijeđene

Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj Read more