IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPEKTAKL KOJI SVIJET NIJE VIDIO, SAMO NA BOSFORU MOGU DA GA REŽIRAJU: Fener sa igračem manje tukao Galatu u 94. minutu… (foto i video)

Junak giganta sa aziske strane Bosfora su Mesut ozil i Migel Krespo…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 22.11.2021…00: 32…  SPEKTAKL KOJI SVIJET NIJE VIDIO, SAMO NA BOSFORU MOGU DA GA REŽIRAJU: Fener sa igračem manje tukao Galatu u 94. minutu… (foto i video)

Cijeli niz godina unazad turski fudbal bio je sinonim uzbudljivih utakmica i neizvesnih šampionskih trka. Ni ova sezona nije izuzetak. U XIII kolu još jedna u nizu “ludih” spektakularnih utakmica svojevrsna tamošnjoj Super ligi.

I to u derbiju, jednom od većih i najvećem meću u zemlji. Galatasaraj je ugostio gradskog rivala sa aziske strane grada Fenerbahče, imao prednost i igrača više, ali je u četvrtom minutu nadoknade ostao bez ijednog boda i dodatno sebi pogoršao poziciju u borbi za titulu- 1: 2- (1: 1)

Galatasaraj posle 13 rundi ima 21 bod, devet manje od lidera Trabzona, koji bi pobjedom u poslednjem meču kola protiv Gazijantepa danas i to u taj isti ponedeljak dodatno mogao da se odlijpi, dok se Fener prvim trijumfom poslije četiri vezane runde bez istog ponovo uključio u šampionsku trku i preskočio večerašnjeg rivala na tabeli (sedam bodova manje od Trabzona).

Heroj gostiju bio je rezervista Migel Krespo, koji je poslije duplog pasa sa Dijegom Rosijem na desnom boku poslao neodbranjih udarac u dalji ugao Muslerinog gola i tako nastavio tradiciju istanbulskih derbija. Naime, bila je ovo deseta vezana utakmica između ova dva rivala na kojoj domaćin nije slavio.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 9. novembar 2018. godine

Daleko od toga da nije mogao. Na poluvreme se otišlo sa golom u obadvije mreže poslije rutinski završenih kontri Akturkoglua u 16. minutu na jednoj i Ozila u 31.na drugoj strani. U drugom dijelu uglavnom prijetio domaći tim, posebno poslije drugog žutog, odnosno crvenog kartona a to je defanzivca Fenera Marsela Tiserana, ali nije uspio da iskoristi brojčanu prednost.

Ako je Krespo izrastao u heroja Fenera, rezervista Galate Mbaje Dijan bio je tragičar utakmice. Neposredno prije Tiseranovog isključenja promašio je zicer u situaciji jedan na jedan, a samo nekoliko minuta kasnije poništen mu je pogodak zbog faula u napadu.

Na kaznu se nije čekalo dugo, stigla je desetak minuta kasnije, u dubokoj nadoknadi.

TURSKA SUPER PREMIJER LIGA XIII- KOLO

Čitaj još:   ANKARA: U Turskoj od koronavirusa izliječeno 1.846 osoba... (foto)

Subota

Hataj– Antalijaspor 3: 1 (1: 1)

/El Kabi 45+1, Ribeiro 69, Dijuf 85pen – Mukairu 45+3/

Bašakšehir- Sivas 2: 1

/Gulbrandsen 17, Tekdemir 24 – Pedro Enrike 59pen/

Giresun- Malatijaspor 1 :0 (0: 0)

/Dijatabe 70/

Alanja- Bešiktaš 2: 0 (1: 0)

/Babakar 14, Dediju 90+4/

Nedelja

Kasimpaša- Karagumruk 1: 3 (1: 2)

Altaj- Adama Demir 1: 3 (0: 1)

Konja- Rize 3: 0 (1 :0)

Galatasaraj – Fenerbahče 1: 2 (1 :1)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more