IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: UŽAS- Djevojčica iz PLAVA i dalje kod muškarca koji je prijavljen za OBLJUBU

Kako je Standard prvi objavio nadležni organi ispituju slučaj pedofilije u Plavu, gdje je oženjeni muškarac i otac dvoje djece obljubio djevojčicu koja sada ima 13 godina, i odveo je u svoj dom kao svoju drugu ženu. Iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, za Standard je saopšteno da očekuju spise predmeta koji su im upućeni iz plavskog Osnovnog tužilaštva, ali da se kroz policijske spise u koje su imali uvid moglo zaključiti da postoje kontradiktorne izjave učesnika ovog slučaja, te davanje izjave i demantovanje istih. Ističu da će angažovati sve postojeće službe i sva dokazna sredstva u pravcu rasvjetljavanja ovog slučaja.

”Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu spisi predmeta su upućeni juče poštom Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju i mi očekujemo da stignu. Spisi su bili kod osnovnog državnog tužioca zbog krivičnog djela iz njihove nadležnosti, a to je vanbračna zajednica sa maloljetnim licem i eventualno neke nedozvoljene polne radnje, dok je naša nadležnost za teža krivična djela poput silovanja, obljube nad djetetom itd”, kazali su Standardu iz bjelopoljskog Višeg tužilaštva.

Kako su kazali, kada dobiju spise predmeta, krenuće u postupak, u pravcu krivičnog djela iz nadležnosti VDT, a to bi bila obljuba nad djetetom.

”Preduzećemo sve što je u našoj moći da rasvijetlimo taj slučaj. Kroz policijske spise, koje su za nas samo početni korak, ima nekih kontradiktornih izjava, kontradiktornih postupaka, davanja izjave pa demantovanja i slično. Ne možemo da prejudiciramo, ali ćemo angažovati sve postojeće službe i sva dokazna sredstva u pravcu rasvjetljavanja ovog slučaja. Svakako, dajemo prioritet slučajevima u kojima je riječ o djeci”, navode iz VDT Bijelo Polje.

Čitaj još:   Bez straha od represije države, SVI NA CETINJE DEMOKRATSKI I DOSTJANSTVENO

Iz VDT su Standardu potvrdili da djevojčica i dalje živi kod muškarca koji je prijavljen za obljubu nad djetetom.

”Za sada nema više informacija koje bi mogle da konkretizuju o čemu se tačno radi”, zaključuju.

SEKULOVIĆ: Djevojčica prijeti da će dići ruku na sebe ako je nasilno odvedu

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović juče je na sjednici Odbora za za rodnu ravnopravnost govorio o ovom slučaju i ukazao na kompleksnost problema.

On je saopštio da je 11. novembra baba prijavila nestanak maloljetne djevojčice.

“U odnosu na prethodna saznanja policija je otišla u na lice mjesta, gdje su je zatekli. Pozvali su je u OB Plav u prisustvu babe i službenice Centra za socijalni rad Plav. Saopštila je da se udala, da želi da živi sa njim i ako je neko nasilno odvede od njega da će nasilno dići ruku na sebe. Obavijestili su ODT zbog krivičnog djela vanbračna zajednica sa maloljetnim licem. Pripremaju se spisi za podnošenje krivične prijave protiv U.M. Djevojčica odlazi kući kod U.M”, rekao je Sekulović.

Centar za socijalni rad juče je zatražio od OB Plav asistenciju prilikom razgovora psihologa sa maloljetnicom i eventualne predaje djevojčice babi.

“Pristala je da uđe u auto radi pregleda kod psihologa, ali se vratila kući kod U.M., nije htjela kod babe”,  kazao je Sekulović.

Čitaj još:   U eksploziji poginuo ruski general- major... (foto i video)

On je dodao da su spisi predmeta obljuba nad djetetom vraćeni u ODT Plav.

“Po nalogu VDT su uzeti izjave od lica koje mogu biti u vezi sa maloljetnicom”, kazao je Sekulović.

Podsjećamo, po zakonu Crne Gore bigamija je zakonom kažnjiva i zabranjena.

izvor: standard.me

UŽAS u kanjonu MORAČE: Poginula NOVOPAZARKA S.Z.- dvije osobe povrijeđene

Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj Read more