IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I TRAGEDIJA: Vraćali se iz Istanbula, najmanje 46 ljudi, uglavnom turista, poginulo kada se zapalio autobus… (foto, video)

Detalji tragedije na autoputu, među poginulima 12 maloljetnika…

SOFIJA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23.11.2021, 08: 32… UŽAS I TRAGEDIJA: Vraćali se iz Istanbula, najmanje 46 ljudi, uglavnom turista, poginulo kada se zapalio autobus… (foto, video)

Najmanje 45 ljudi, uglavnom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na autoputu u zapadnoj Bugarskoj, a među žrtvama ima i djece, saopćili su zvaničnici.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu Pirogov u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

– Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo – izjavio je Nikolov.

Zvaničnik bolnice u Sofiji izjavio je da je sedam osoba koje su u toj ustanovi na liječenju uspjelo da iskoči iz zapaljenog autobusa. Svi su u stabilnom stanju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Uhapšen zbog droge, dok je čekao odlazak u zatvor...

Bugarski mediji javili su da se nesreća dogodila noćas u 3.00 sata na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da su se putnici vraćali u Skoplje sa putovanja u Istanbul tokom vikenda.

Sjevernomakedonska agencija MIA prenijela je da je među poginulima i 12 maloljetnih osoba, od kojih su dvojica braća blizanci.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev i privremeni premijer Stefan Janev razgovarali su telefonom sa predsjednikom makedonske vlade Zoranom Zaevom, koji je najavio dolazak u Bugarsku i posjetu preživjelima.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more