IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ U PROBLEMU: Opozicija postigla dogovor, zajedno na izbore… (foto, video)

Stranke koje predvode Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić i Pavle Grbović postigle su dogovor o zajedničkom izlasku na izbore…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23.11.2021, 08: 32… VUČIĆ U PROBLEMU: Opozicija postigla dogovor, zajedno na izbore… (foto, video)

Nedavno istraživanje Demostata sprovedeno u Beogradu u vezi izbora u aprilu 2022. godine pokazalo je da većina ispitanika smatra da su šanse opozicije u udruživanju.

Stranke iz opozicije postigle su dogovor o zajedničkom izlasku na izbore, saznaje Nova.rs.

Te stranke su se sinoć saglasile da zajedno sa PSG-om i još nekoliko manjih partnera učestvuju na izborima na svim nivoima.

Proteklih sedmica bilo je dosta spekulacija o tome ko će sve iz opozicionog bloka izaći na izbore i pod kojim uslovima. Tako su prije devet dana pokret „Ekološki ustanak“ i Otvorena građanska platforma „Akcija“, iza koje stoje stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i njen predsjednik Nebojša Zelenović, potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore, potvrdio je Aleksandar Jovanović Ćuta iz „Ekološkog ustanka“.

intervjuu za Nova.rs potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da više vremena za gubljenje nema.

Čitaj još:   HLADNOKRVNI UBICA IZ SRBIJE: Čaba Der u sudnicu ušetao, pokazao ovo i rekao, 'Volim Češku!' (video)

„Pod hitno moramo da dođemo do dogovora. Nijedna stranka još nije donela formalnu odluku da učestvuje na izborima, ali se čini da idemo u tom smeru. Sve u svemu, do izbora je ostalo nešto više od 130 dana, što znači da nema prostora za čekanje…

Vlast podriva mogućnost dogovora naših stranaka, ali verujem da naša stranka, SSP i DS neće nasesti i da ćemo napraviti tu osovinu koja će okupiti mnoge druge organizacije. Što se tiče konačnog dogovora za vikend– mislim da se to ne može na taj način oročavati…

Narodna stranka je spremna na svaku vrstu dogovora koji će omogućiti stvaranje jedinstva i ovo nije momenat za priču o kvotama i sličnim stvarima… To su sve periferne stvari, ključno je napraviti zdravorazumski plan koji će omogućiti rušenje ovog režima“, kazao je Aleksić.

Nedavno istraživanje Demostata sprovedeno u Beogradu u vezi izbora u aprilu 2022. godine pokazalo je da većina ispitanika smatra da su šanse opozicije u udruživanju.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Kao da BRUKA nije dovoljna, školu će otvoriti PREMIJER koji donatore proglašava kriminalcima...

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more