IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, srijeda, 24.11.2021… 09: 52… ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će uz Allahovu pomoć i podršku turskog naroda izaći kao pobjednici i iz ovog ekonomskog rata koji vodi njegova zemlja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Povećanje cijena zbog rasta deviznog kursa ne utiče direktno na investicije, proizvodnju i zapošljavanje. Konkurentska moć u deviznom kursu dovodi do povećanja investicija, proizvodnje i zaposlenosti”, kazao je Erdogan u obraćanju novinarima nakon sastanka kabineta u Ankari, glavnom gradu Turske.

Podsjetio je da su u proteklom periodu, uprkos mnogim nedaćama i preprekama, ostvarili brojne uspjehe i pobjede.

“Kao što smo spasili našu državu iz svih zamki i nedaća, uz Allahovu pomoć i podršku našeg naroda izaći ćemo kao pobjednici i iz ovog rata za ekonomsko oslobođenje”, rekao je Erdogan te dodao:

Čitaj još:   ERDOGAN, imenovao nove ambasadore Turske, u BiH, Srbiju, Sloveniju, kao i u... (foto i video)

“Nećemo ostaviti prostora onima koji izazivaju pretjerana povećanja cijena koristeći rast kursa kao izgovor, sve ćemo ih poraziti”, kazao je.

Poručio je da će Turska pokušati nastaviti s napretkom kao i protekle dvije decenije.

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan te zaključio:

“Odlučni smo da postupimo ispravno za Tursku s politikom ulaganja, proizvodnje, zapošljavanja i izvozno orijentisanom ekonomijom, umjesto začaranog kruga visokih kamata”, kazao je turski predsjednik.

izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more