IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, srijeda, 24.11.2021… 09: 52… ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će uz Allahovu pomoć i podršku turskog naroda izaći kao pobjednici i iz ovog ekonomskog rata koji vodi njegova zemlja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Povećanje cijena zbog rasta deviznog kursa ne utiče direktno na investicije, proizvodnju i zapošljavanje. Konkurentska moć u deviznom kursu dovodi do povećanja investicija, proizvodnje i zaposlenosti”, kazao je Erdogan u obraćanju novinarima nakon sastanka kabineta u Ankari, glavnom gradu Turske.

Podsjetio je da su u proteklom periodu, uprkos mnogim nedaćama i preprekama, ostvarili brojne uspjehe i pobjede.

“Kao što smo spasili našu državu iz svih zamki i nedaća, uz Allahovu pomoć i podršku našeg naroda izaći ćemo kao pobjednici i iz ovog rata za ekonomsko oslobođenje”, rekao je Erdogan te dodao:

Čitaj još:   Crna Gora nudi starijim Italijanima oporavak na jadranu... (foto)

“Nećemo ostaviti prostora onima koji izazivaju pretjerana povećanja cijena koristeći rast kursa kao izgovor, sve ćemo ih poraziti”, kazao je.

Poručio je da će Turska pokušati nastaviti s napretkom kao i protekle dvije decenije.

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan te zaključio:

“Odlučni smo da postupimo ispravno za Tursku s politikom ulaganja, proizvodnje, zapošljavanja i izvozno orijentisanom ekonomijom, umjesto začaranog kruga visokih kamata”, kazao je turski predsjednik.

izvor agencije AA

Predsjednik ERDOGAN stiže u PODGORICU, da gleda meč TURSKA- CRNA GORA iz VIP tribine…

Prema najavama turskog portala Haber, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan Read more