IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PIVSKE FLAŠE I PRAZNE STOLICE ”ČUVAJU”MURAL MLADIĆA!!!

Danas nije bilo mladića koji su prethodnih dana “štitili” mural nekadašnjeg komandanta VRS i ratnog zločinca

Umjesto dvojice mladića koji su prethodnih dana nadgledali i čuvali mural Ratku Mladiću na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića, danas smo zatekli dvije prazne stolice, desetak praznih pivskih flaša, nekoliko praznih plastičnih kutija u kojima je bila hrana za “hrabre desničare” i golubove koji su “šetkali” ispred murala.

Između dvije prazne stolice nalazi se jedna barska, koja je pocjepana, i koja mladićima služi kao stočić, jer su na njoj prazne flašice vode. Ispod jedne od stolica je crni ranac, a ispod prozora stana na prvom spratu te zgrade okačena je srpska zastava, kao i na banderi prekoputa murala.

Građani kao da su sad već navikli na sve što se dešavalo predhodnih 15 dana, pa rijetko ko i baci pogled na Mladićev lik, koji i dalje stoji u centru Beograda i pored nekoliko pokuašaja da se mural uništi.

Podsjetimo, javni skup brisanja Mladićevog murala, koji je bio zakazan za 9. novembar zabranio je MUP pod izgovorom da postoji opasnost od međusobnog fizičkog sukoba i narušavanja javnog reda i mira. Čak se oglasio i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je najavu “krečenja fasade” nazvao “licemjernim, podlom i zlom namjerom”.

Čitaj još:   Brutalna poruka Bošnjaka iz Sandžaka: Vučiću''ŠTO SI JEO NAŠU PITU– JEO SI''... (foto)

Ipak, aktivistkinje za ljudska prava Jelena Jaćimović i Aida Ćorović su tog 9. novembra bacile nekoliko jaja na mural zbog čega su brutalno privedene. Priveli su ih navodno policajci u civilu, koji se tom prilikom nisu identifikovali kao službena lica, pri čemu su upotrijebili prekomjernu fizičku silu.

Dan nakon privođenja Jaćimović i Ćorović, Đorđo Žujović iz Socijademokratske partije Srbije Rasima Ljajića, bacio je bijelu farbu na mural, ali su je nepoznate osobe istog dana skinule.

Neko je potom bacio i crnu farbu, ali je i ona skinuta sa murala.

Poslije skupa “Mural mora pasti” koji je održan 13. novembra, dvojica nepoznatih mladića oteli su od Žena u crnom i zapalili transparent “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”.

U međuvremenu, prostorije Inicijative mladih za ljudska prava ispisane su porukama podrške Ratku Mladiću, a kod murala su potom osvanula još dva -četničkom komandantu Draži Mihailoviću i vojvodi Živojinu Mišiću.

Takođe, nepoznate osobe iscrtale su grafite sveta Srebrenice uz natpis “Pamtimo” po centru Beograda, a naljepnice “Ratko Mladić osuđen za genocid” pojavile su se u srpskoj prestonici, kao i u Novoma Sadu i Pančevu.

Mlada Vojvodina postavila natpis “Bulevar Ratka Mladića” na jednoj divljoj deponiji u Petrovaradinu.

Čitaj još:   Aidu Ćorović prozivali : ''AIDA SRPKINJO'' zbog murala Ratku Mladiću

izvor: danas.rs

Đorđo Žujović, čovjek koji je prekrečio mural Mladića MORAO NAPUSTITI BEOGRAD zbog PRIJETNI

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, morao je napustiti Beograd nakon Read more

Aidu Ćorović prozivali : ”AIDA SRPKINJO” zbog murala Ratku Mladiću

Aktivisti okupljeni oko Društva za održivu budućnosti – Koraci, ali Read more