IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Svečano u Mrkonjić Gradu: Brojne patriote obilježavaju praznik u mjestu gdje je obnovljena državnost BiH… (foto i video)

Nakon skoro pet vijekova tuđinske vlasti, državnost BiH je obnovljena na današnji dan prije 78 godina

U organizaciji SABNOR-a BiH u Mrkonjić Gradu je počelo obilježavanje 25.novembra, Dana državnosti BiH.

Na današnji dan, prije 78 godina delegati iz svih dijelova BiH, pripadnici partizanskih jedinica, sastali su se u Mrkonjić Gradu i obnovili državnost BiH, nakon skoro pet vijekova tuđinske vlasti. Na tom zasijedanju, između ostalog, u upotrebu je uvedena čuvena krilatica kako BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska.

Odluke o obnovi državnosti BiH, kao ravnopravnog dijela jugoslovenske zajednice, potvrđene su i na drugom zasijedanju AVNOJ-a u Jajcu, četiri dana kasnije, 29. novembra 1943. godine.

Čitaj još:   HOROR U SRBIJI: "UBIĆU TEBE, PA DJECU” Mišo pio kafu sa ex. ženom pa je izrešetao nasred kafića, sjeo u kola i krenuo prema ćerkama…

Danas su se u Mrkonjić Gradu okupile brojne patriote, u najvećem broju članovi SABNOR- a, kako bi obilježili Dan državnosti u mjestu gdje je ona i obnovljena… ( specijalni izvještač JUSKO Bojadžić )

izvor: http://ibalkan.net

SVE BELVEDERSKE POBJEDE- Opšti crnogorski INAT i UJEDINJENJE…

Od referenduma do danas nije bilo toliko jedinstva u crnogorskom Read more

Katnić i Čađenović danas saslušavaju Veljka Belivuka u Beogradu… (foto, video)

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Read more