IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDNA ČUDA Čelnika Istočnog Sarajeva: Ploču sa imenom Ratka Mladića mi ćemo čuvati i paziti… (foto, video)

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je za sinoćnje “skrnavljenje spomen- ploče na Vracama odgovorno političko Sarajevo, koje je svojim potezima stvorilo histeriju u javnosti”…

SARAJEVO: BiH, Crna Gora, vijesti, petak, 26.11.2021… 09: 52… ČUDNA ČUDA Čelnika Istočnog Sarajeva: Ploču sa imenom Ratka Mladića mi ćemo čuvati i paziti… (foto, video)

LJUBIŠA Ćosić je rekao da ploča nikome nije smetala dok iz Sarajeva nije pokrenuta inicijativa za njeno uklanjanje.

– Ovim je po ko zna koji put pokazana netolerancija prema srpskom narodu i građanima Istočnog Sarajeva. Neka im je na čast! Mi ćemo ploču čuvati, održavati i paziti, a na njihove provokacije nećemo reagovati- poručio je Ćosić.

Ćosić je naveo da u Sarajevu postoje table koje vrijeđaju srpski narod, ali da nikada nikome od Srba nije palo na pamet da ih uništi ili ošteti.

Sinoć je zelenom farbom prešarana “spomen- ploča na Vracama postavljena u znak sjećanja na vojnu smotru” koju je tu u maju 1992. godine izvršio ratni zločinac Ratko Mladić, ali je očišćena ubrzo.

– Pretpostavlja se da je farba bačena iz automobila, a raskrsnica na kojoj se ploča nalazi pokrivena je video nadzorom, pa će više detalja o ovom slučaju i počiniocima biti poznato naknadno – navodi Srna.

Čitaj još:   HULIGANI, PLAŠE SEZONCE: Odbijaju da rade u Dalmaciji, tamo ih vrijeđaju i napadaju

Ploča na Vracama bila je posuta bijelom farbom i 17. novembra.

Nedavno je Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo inicijativu vijećnice Alme Čengić kojom se zahtijeva od OHR- a da sa ulaza na područje općine Novo Sarajevo naloži skidanje ove ploče, koju je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo 2014. godine.

izvor N1

SVE BELVEDERSKE POBJEDE- Opšti crnogorski INAT i UJEDINJENJE…

Od referenduma do danas nije bilo toliko jedinstva u crnogorskom Read more

Katnić i Čađenović danas saslušavaju Veljka Belivuka u Beogradu… (foto, video)

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Borovinić Bojović ”GOSPOĐA MINISTARKA” prevazišla i Nušića, tužilaštvo hitno da preispita njen rad

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković osvrnula se danas na Read more

Čitaj još:   ALEKSA Bečić biće jedan je od govornika u Potočarima na 26. godišnjici genocida u Srebrenici... (foto i video)