IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL u Skupštini CRNE GORE! Ima li MINISTAR obavezu da bude ČOVJEK ili đilkoški provokator ?(video)

U tridesetak godina od obnove višestranačja, imali smo priliku da u parlamentu vidimo mnogo ružnih scena: uvrede, cijepanje Ustava, čak i fizičko nasilje… No, ono što je danas uradio ministar poljoprivrede i šumarstva Aleksandar Stijović postavilo je novu granicu nepoštovanja pravila javne komunikacije i ponašanja koje nije primjereno balkanskoj birtiji i ljudima sa socijalnog dna, a kamoli ministru koji gostuje u Skupštini.

Kad je Petar Ivanović završio poslaničko pitanje, ministar Stijović kazao je kako prvo ima potrebu da skloni telefon, pa onda da odgovori!!! 

Onda je uzeo svoj telefon i strpao ga u džep.

Aluzija na tekstove koje su svojevremeno senzacionalistički objavljivala pojedina podgorička glasila bila je prizemna i očigledna. Odsustvo reakcije predsjedavajućeg Strahinje Bulajića na niskost gosta u parlamentu može imati samo jedno prihvatljivo objašnjenje: pad koncentracije. Ako je čuo i vidio Stijovićevu đilkošku provokaciju, potpredsjednik Skupštine teško je narušio sliku o sebi kao o korektnom čovjeku i političaru.

Poslanik Petar Ivanović čuo je, vidio i razumio je šta je ministar Stijović htio da kaže:

“Kad god Vam treba telefon da ga koristite slobodno se javite, daću Vam. Ne morate vi kriti trelefon od mene, a ja ću Vam pozajmiti kad god Vam bude trebao da se poslužite. A ako imate bilo kakve druge insinuacije, znate gdje je Tužilaštvo, tamo inače često boravite, prema tome, donesite nove dokaze i otvorićemo još jedan spor. Nemojte samo podmetati kukavičja jaja na isti način kao što izigravate politiku u oblasti živinarstva, u odnosu na politiku koja se vodi u EU. To nije u našoj crnogorskoj javnosti i crnogorskom duhu, u Vašem možda jeste”, poručio je Ivanović Stijoviću.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: UHAPŠEN VLASNIK RESTORANA, nakon korona žurke sa 150 gostiju... (foto)

Budućim odnosom prema ministru poljoprivrede i šumarstva predsjednik parlamenta i poslanici pokazaće je li u Skupštini dotaknuto dno ili će, ohrabren ovakvim ponašanjem Aleksandra Stijovića, neki drugi član Vlade ili zastupnik u parlamentu pomjeriti granicu primitivizma i gaženja institucije?

Jedina prikladna reakcija na današnje mizerno ponašanje, ne samo poslanika DPS, nego i svih ostalih je potpuno ignorisanje ministra koji sebe voli da predstavi kao “šumara”: bez poslaničkih pitanja za njega i izlazak iz sale kad on u nju uđe. To ne bi bio samo stav solidarnosti i samopoštovanja, nego civilizacijska poruka.

U protivnom, slijede nam šumska pravila u zakonodavnom domu.

izvor: antena.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more