IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR se pridružuje PROTESTIMA, traži se pravda za BAKANA, SKAREPA i MAVRIĆA…

Blokadom kružnog toka ispred zgrade Gradske uprave građani Novog Pazara pridružiće se protestima koji će, prema najavama, u subotu od 14 časova biti održani u preko 30 gradova i naselja širom Srbije.

Iako su protesti u Srbiji najavljeni kao ekološki, u znak protivljenja usvajanju zakona o eksproprijaciji i referendumu, u pozivu za blokadu saobraćajnice u centru Novog Pazara navodi se da se traži “pravda za Mavrića, Bakana i Skarepa”, prenosi Radiostoplus.com.

Fahrudin Mavrić osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva policajca Željka Zečevića 2010. godine u Batragama kod Tutina, a u javnosti se spekuliše da su tokom istrage i suđenja napravljene greške, kao i da je on nevin osuđen.

Ernad Bakan (19) bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pješačkom prijelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Ponovo zapaljen automobil direktora Doma za ometene u razvoju...

Suđenje još uvijek nije okončano, a sljedeće ročište je zakazano za 27. decembar.

Fahrudin Skarep (21) ubijen je u selu Dolovo kod Tutina, u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, kada je na automobil kojim je upravljao pucao policajac Raica Beloica.

Policajac je presudom Apelacionog suda u Kragujevcu proglašen krivim za nehatno lišenje života i pravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

Organizator protesta i blokade kružnog toka u Novom Pazaru nije poznat.

Izvor: Radiostoplus.com

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more