IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRAD MARDIN- PLANIRAN ATENTAT NA ERDOGANA: Pronađena bomba u automobilu iz njegove pratnje… (foto, video)

Danas je uspješno deaktiviran eksploziv postavljen ispod vozila turskog policajaca koji je trebao osiguravati skup u Siirtu, na kojem se danas obratio turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan…

MADRIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05.12.2021…00.42… GRAD MARDIN- PLANIRAN ATENTAT NA ERDOGANA: Pronađena bomba u automobilu iz njegove pratnje… (foto, video)

U distriktu Nusaybin, u turskom gradu Mardinu, danas je uspješno deaktiviran eksploziv postavljen ispod vozila turskog policajaca. Naknadno je utvrđeno da je policajac trebao osiguravati skup u Siirtu, na kojem se danas obratio turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan…

Ručno izrađena eksplozivna naprava postavljena je ispod parkiranog automobila policijskog službenika u Odjelu interventne policije u Nusaybinu, u Mardinu.

Nakon što je eksploziv otkriven, na mjesto događaja upućeni su stručnjaci za uklanjanje bombi. Timovi su kontrolisano uništili eksploziv.

Timovi za uviđaj na mjestu zločina skenirali su napravu i vozilo, te uzeli otiske prstiju zbog potrage za osumnjičenima. Za osobama koje su postavile eksploziv aktivno se traga.

Čitaj još:   Predsjednik Republike Recep Tayyip ERDOGAN potpisao predsjednički dekret i dao “zeleno svjetlo” za ulazak Švedske u NATO... (foto, video)

Doznaje se da je policajac, pod čiji automobil je postavljen eksploziv, bio dio tima koji je trebao biti poslan kao pojačanje za osiguravanje programa predsjednika Erdogana, koji je danas održan u Siirtu, na jugoistoku Turske.

Utvrđeno je da je policijski službenik napustio mjesto boravka, krenuo po svog kolegu koji je također trebao na zadatak izvan grada, a upravo njegov kolega je primijetio da se ispod vozila nalazi sumnjiv predmet.

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more