IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI MUNJEVITE AKCIJE: Vođe kriminalne grupe razbijena danas u Banjoj Luci, vođe su? (foto)

Policijskom akcijom „Kodeks“ u Banjoj Luci je razbijena kriminalna grupa koja se duže vremena bavila prodajom droge na području Banja Luke, a prilikom hapšenja oduzeto je više od dva kilograma narkotika…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 07.12.2021… 00.52… DETALJI MUNJEVITE AKCIJE: Vođe kriminalne grupe razbijena danas u Banjoj Luci, vođe su? (foto)

Kako saznaje banjalučki portal “Srpskainfo”, vođe ove grupe su bili Milorad Vuković zvani Luis i Luka Brković. Luis je godinama poznat policiji po krivičnim djelima, a i visokorangirani je član moto kluba „United tribuns“, a koji je Njemačka prije par godina označila kao državnu opasnost.

Brković je jutros izbjegao hapšenje, a kako “Srpskainfo” saznaje, on se trenutno nalazi u Srbiji.

– Osim Luisa, uhapšeni su i Darko Jarić, Petar Marjanović, Aljoša Marković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević – rekao je izvor ovog portala.

Darko Jarić je bivši bokser i zaposlen je u jednoj državnoj instituciji, a hapšen je ranije zbog krađa i napada, Brković je također poznati kik-bokser iz Banja Luke, a koji se navodno nalazi na turniru. Osumnjičeni Đurica je vlasnik teretane „Univerzum“ koja se nalazi u centru Banja Luke.

Izvor portala “Srpskainfo” pojašanjava da je ova kriminalna grupa bila dobro organizovana i da su bili veoma oprezni prilikom trgovine drogom.

– Inspektori su radom na terenu došli do informacija da se osumnjičeni bave prodajom droge, ali je na početku bilo teško prikupiti dovoljno dokaza protiv njih. Oni su zatim stavljeni pod posebne istrage, odnosno policija je duže od šest mjeseci pratila njihovo kretanje i prisluškivali su im telefone – pojasnio je pomenuti izvor.

Čitaj još:   U AKCIJI ELITNE PROSTITUCIJE PALE NATAŠA ŠAVIJA I SANJA STANKOVIĆ: Otkriven i CJENOVNIK njihovih usluga... (foto, video)

On dodaje da je i pored toga bilo veoma teško doći do dokaza, pošto su bili veoma oprezni.

– Najčešće su komunicirali preko društvenih mreža, a rijetko su koristili telefone. Za marihuanu i kokain su imali posebna imena, pa su tako izbjegavali da ih se poveže sa drogom – kaže izvor Srpskainfo.

Dodaje da kada je riječ o prodaji kokaina, da su za te poslove bili zaduženi Luis, Brković i Marjanović. Također, Luis i Brković su imali jake veze sa kriminalnim grupama u regionu.

– Novac zarađen od droge na sve načine su pokušavali gurnuti u legalne tokove. Pa da bi „oprali“ novac najčešće su kupovali nekretnine na području Banja Luke. Uglavnom bi to bile stare kuće, koje bi zatim renovirali i prodavali i tako legalizovali novac – pojasnio je sagovornik banjalučkog portala.

Prilikom hapšenja od njih je oduzet i skupocjeni terenac „Range rover“.

Portaprol Policijske uprave Banja Luka Danijela Mučibabić je pojasnila da je policija pretresla ukupno 14 lokacija na području Banja Luke.

– Prilikom pretresa prostorija koje koriste osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto oko 2,104 kilograma marihuane, te oko 260 grama kokaina – rekla je Mučibabićeva.

Ona je dodala da je policija pronašla i dvije mrvilice za opojnu drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, gumene palice, metalnu teleskopsku palicu, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Čitaj još:   KAKO JE PALA TABLA RADOVANA NA PALAMA: Kad sankcije postanu relanost… (foto)

– Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Okružnog suda Banja Luka. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku– istakla je Mučibabićeva.

izvor (SB)

”SAMO SRBIJA MIMO SVIJETA”

Juče je, kako je ocenjeno u demokratskim prestonicama, bio istorijski Read more

Tri profesora DOBILA SPOR NA SUDU zbog revanšizma direktora ministarke ex. BRATIĆ…

Mnogi profesori su, posebno ove godine, bili žrtve nezapamćenog revanšizma, Read more