BiH

BAKIR IZETBEGOVIĆ UPOZORIO DODIKA: “Zaigrao si rizičnu igru u kojoj ne možeš pobijediti!” (foto, video)

Na pitanje da li se plaši sukoba, Izetbegović tvrdi da u BiH uvijek može doći do sukoba, ali da pravog razloga za to nema….

SARAJEVO: BiH Crna Hronika, vijesti, srijeda, 08.12.2021… 00..52… BAKIR IZETBEGOVIĆ UPOZORIO DODIKA: “Zaigrao si rizičnu igru u kojoj ne možeš pobijediti!” (foto, video)

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za petak posebnu sjednicu o vraćanju nadležnosti, a lider SDA Bakir Izetbegović kaže da je to “ćorsokak”. 

Oni to znaju, rade političku agendu, a mi ćemo to poništiti na Ustavnom sudu. Slijedi politička i pravna borba koju je otvorio (Milorad) Dodik, sve će biti vraćeno na nulu– rekao je BAKIR Izetbegović u intervjuu za zagrebačku redakciju televizije N1. 

Na pitanje da li se plaši sukoba, Izetbegović tvrdi da u BiH uvijek može doći do sukoba, ali da pravog razloga za to nema.

 Smatra da Dodik igra “rizičnu igru” u kojoj ne može da pobijedi. 

Ne može podijeliti BiH, neće mu proći pokušaj vraćanja nadležnosti. On će na tome da gradi kampanju. Ako bude nastavio to da radi i da prelazi crvenu liniju, doći će do sankcija, a onda i krugu oko njega. U ovom času je to diplomatski odgovor. Pokušavaju da ga smire i da mu daju nešto, ali vidjeli smo kako je to bilo sa Miloševićem i ostalima– rekao je BAKIR Izetbegović. 

izvor N1

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

2 minute ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

30 minuta ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

4 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

4 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

4 sata ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

5 sati ago

This website uses cookies.