IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković o BRATIĆ: Ova što je POBJEGLA SA BOJNOG POLJA, može da BJEŽI dok je štiti imunitet

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković negodovala je zbog izostanka ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić na tačku koja se tiče njene interpelacije. Vuksanović Stanković poručila je ministarki Bratić da će odgovarati, kako je navela, “za sve ono što je uradila crnogorskom sistemu, kulturi, nauci i sportu” te da “može da biježi dok je štiti imunitet”.

“Ovo je prevršilo svaku mjeru. Vlada je potpuno trula, nesposobna izdajnčka. Sprdaju se sa parlamentom, sprdaju se sa državom. Pokušavaju na sve moguće načine da uruše državu. Ali im to neće poći za rukom”, kazala je Vuksanović Stanković.

Poslanica SDP-a osvrnula se na izostanak ministarke Bratić.

“Ova (Bratić) što je pobjegla sa bojnog polja, može da bježi dok je štiti imunitet. Onog trenutka kad joj se imunitet skine onda će da odgovara za ono što je uradila crnogorskom sistemu, kulturi, nauci i sportu. Za sve će da odgovara i ona i Krivokapić i Injac i svi koji su izdali ovu državu”, jasna je Vuksanović Stanković.

Imate molbu 40 poslanika opozicije, kaže poslanica, da se uputi poziv Bratić da dođe u parlament.

Čitaj još:   DANAS Nakon hladnog jutra, proljetne temperature u cijeloj regiji... (foto)

Potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić predložio je da se nastavi sjednica.

“Vas niko ne tjera da kršite poslovnik. Ne morate nam citirati poslovnik. Pojavila se nova okolnost”, dodala je poslanica SDP.

Poslanica je naglasila da državni sekretar u tom resoru Damjan Ćulafić ne može dati konkretne odgovore na pitanja poslanika opozicije.

“Čovjek je prije 20 dana došao u Ministarstvo. Ne moože on imati odgovore na sva naša pitanja u odnosu na ono što se događalo godinu dana u Ministarstvu. Niko ne tjera na kršenje poslovnika , samo tražimo da se uputi poziv Bratićkoj da dođe. Pošto je utekla. I kako onda da se opredijelimo u odnosu na to”, poručila je Vuksanović Stanković.

Obratila se i  rukovodstvu Skupštine, ukazujući na ozbiljnost situacije.

“A svi vi iz rukovodstva Skupštine, ne vi konkretno. Prvi čovjek Skupštine, čija je to odgovornost, dozvolio je da se ministri Vlade sprdaju sa nama. To su jedni fićfirići, neodgovorni ljudi. Pravi fićfirići, počev od Spajića pa nadalje. To je pravi izraz za njih, sprdaju se ovdje sa sistemom i državom. Do kad ćemo mi ovo da tolerišemo”, poručila je Vuksanović Stanković.

Čitaj još:   VLASTI SRBIJE GODINAMA SKRIVAJU OPTUŽENIKE ZA RATNE ZLOČINE: Duško Kornjača lice s Interpolove potjernice gospodara života i smrti u Čajniču skriva se u Novom Sadu... (foto i video)

N.K. 

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more