IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODRŠKA DRŽAVI BIH iz Ankare: Turska zabrinuta, NSRS izaziva mir i stabilnost na Balkanu i cijeloj Evropi… (foto, video)

Turska je uvijek bila na čelu napora za održavanje mira i širenje prosperiteta na Balkanu, a posebno u Bosni i Hercegovini, odgovor je glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske ambasadora Tanjua Bilgiça na upit u vezi sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 12.12. 2021… 07: 52… PODRŠKA DRŽAVI BIH iz Ankare: Turska zabrinuta, NSRS izaziva mir i stabilnost na Balkanu i cijeloj Evropi (foto, video)

Kao i svi prijatelji Bosne i Hercegovine, i mi dijelimo zabrinutost u vezi odluka donesenih na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 10. decembra 2021. godine.

Smatramo da su navedene odluke entitetske Skupštine štetne za ustavno-pravni okvir, a samim tim i za mirnu i prosperitetnu budućnost građana Bosne i Hercegovine koju oni više od svega zaslužuju. Ova situacija istovremeno predstavlja i izazov miru i stabilnosti na Balkanu i u cijeloj Evropi.

Čitaj još:   MEHMED Zenka: Nadam se da se URA PRIZVALA PAMETI, trebalo je ovo da nam se desi da bismo se PROBUDILA... (foto)

Zajedno s međunarodnom zajednicom nastavit ćemo činiti napore da se Bosna i Hercegovina što prije vrati na svoju stvarnu agendu, na put ekonomskog razvoja.

U tom smislu, pozivamo one koji će snositi odgovornost za nanošenje štete miru i prosperitetu da se pridržavaju ustavnog i zakonskog okvira i pribjegnu dijalogu umjesto jednostranim akcijama.

Turska je odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine- navodi se iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more