IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nikolić: Krivokapić na čelu NAJGORE VLADE U ISTORIJI CRNE GORE, da li ćemo agoniju prekinuti izborima, ili na drugi način…(video)

U svom obraćanju Andrija Nikolić, član Predsjedništva Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore, kazao je da je Zdravko Krivokapić, prema svim istraživanjima, na čelu najgore Vlade u istoriji Crne Gore.

“Nijesu potrebni statistički metodi da utvrde ono što je bjelodano: da je aktuelna Vlada uzurpirala poziciju izvršne vlasti, i da se protivno volji većine građana, uglavnom zahvaljujući korumpiranju po dubini, još formalno održava. Uzalud Krivokapić danima lovi navodne izdajnike, spominje im čak i porodicu, bukvalno ih proklinje, jer ne shvata da su neki procesi nezaustavljivi”, rekao je on.

Govoreći o inicijativi partija opozicije, Nikolić je, između ostalog, naglasio da je ista pokazala jedinstvo svih 40 poslanika, apsolutno saglasnih da antidržavna vlada mora da ode.

“Potpuno je jasno da će se taj proces neminovno desiti, samo je pitanje taktike i politike kao vještine mogućeg, odnosno da li ćemo agoniju propadanja Crne Gore prekinuti izborima, što preferiramo, ili nekim drugim formama”, rekao je Nikolić.

Dalje, ukazao je i na to da inicijativa opozicionih poslanika na najbolji način je ogolila nejedinstvo i sve antagonizme u okviru trenutne vladajuće većine.

“Svako ko je juče pratio zasijedanje parlamenta, kao i sve ono što je prethodilo jučerašnjem danu vidi da je ova opoziciona inicijativa samo iznijela na površinu nepodnošljivu količinu mržnje između vladajućih konstituenata, koju ne pamti Crna Gora. Valjda je sada svima očigledna pogubnost činjenice da je ova vladajuća većina mržnju prema DPS, našla kao svoj najmanji zajednički činilac, a vrijeme je pokazalo i jedini”, saopštio je on.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Poslanici DPS- a, sjutra ispred Suda za prekršaje u Podgorici- Podrška BOBANU Batrićeviću... (foto)

Nikolić je konstatovao da je pogrešna interpretacija da opozicija očekuje nešto od inicijative Demokratskog fronta.

“Ne očekujemo, baš ništa. Ali ta inicijativa treba da bude jasan znak svakome ko razumije politiku, da je kraj došao, i da je ovih godinu dana, uključujući i posljednju epizodu iz repertoara ucjena DF-a, pokazalo koliko je pogrešna bila odluka onih koji su glasajući protiv DPS, 30. avgusta, svjesno ili nesvjesno, doveli stabilnost države u pitanje”, iznio je poslanik Nikolić.

Na kraju, konstatovao je i da očajnički potez DF i nemoguća pozicija u kojoj se nalaze, razjedinjena i posvađana vladajuća većina, blokirana država bez funkcionalnih institucija, nesposobna Vlada i premijer kome je samo bitno da ostane na vlasti po svaku cijenu, signal su da je i posljednja cigla ispod skalamerije zvane Vlada ispala.

“Neminovno je da će svako ko želi da Crna Gora opstane, izaći ispod ruševina koje je za sobom ostavila ova nesrećno sastavljena vlast, da bi onda na zdravim osnovama gradili stabilnu Crnu Goru. A ovo iskustvo od godinu dana, imalo je svoju cijenu, ali i bilo poučno za sve koji su mislili da se država može graditi sa onima koji je nikada nijesu ni željeli”, zaključio je on.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Odbranićemo građanski karakter naše Crne Gore...

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more