IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANONIMNI DONATORI PAZARCIMA PLATILI SVE KAZNE koje su dobili zbog PROTESTA…


Tridesetak prekršajnih prijava zbog učešća građana u prethodnim blokadama kružnog toka u Novom Pazaru platili su donatori, objavio je danas na društvenim mrežama jedan od redovnih učesnika protesta i Predsjednik Incijative Slobodnih Građana Aladin Paučinac.

Aladin je u kratkoj izjavi za portal Nova.rs rekao da će građani „na isti način“ biti podržani i u vezi sa svim novim prijavama, koje eventualno budu dobijali od strane policije.

„Od 50 kazni koje su protestanti dobili više od 30 je plaćeno, obzirom da se neki ljudi nisu javili da su dobili kazne, i svaka sljedeća kazna biće riješena na ovaj način tako da građani nemaju čega da se plaše ukoliko budu deo protesta“, rekao je Aladin.

Društvenim mrežama ponovo kruži plakat kojim se za sutra u 14 časova, poziv na protest “Novi Pazar ustaje protiv nepravde”. Prema pisanjima na društvenim mrežama protest će biti održan ispred zgrade Gradske Uprave Novi Pazar, i da neće biti blokiranja kružnog toka.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Nova vlast ostvarila učinke ispod očekivanja, na štetu građana, multietničke i evropske Crne Gore... (foto i video)

Organizatori ponovo kao glavni razlog za protest pominju nepravdu koja se čini prema Bošnjacima, a posebno za tri slučaja porodica Bakan, Skarep i Mavrić u kojima su sve iste porodice oštećene i pravno i moralno, tvrde organizatori koji su još uvijek zvanično anonimni.

Pored ovaj tri razloga protest Novi Pazar organizuje se i zbog ogromnog zagađenja vazduha i rijeka u ovom gradu ali i kao dio protesta koji se organizuju širom Srbije.

izvor: nova.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more