IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA: Ivan Begić, traži saslušanje Gorice DODIK i visokih funkcionera SNSD- a, oglasila se i kćerka člana Predsjedništva BiH… (foto)

Nezvanično, znaju se imena lica koja su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1, 5 miliona eura u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog videosadržaja koji kompromituje Begića…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21.12.2021… 09: 42… PANIKA: Ivan Begić, traži saslušanje Gorice DODIK i visokih funkcionera SNSD- a, oglasila se i kćerka člana Predsjedništva BiH… (foto)

Ivan Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio je krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banja Luka Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com.

Prijava je, kako se u njoj navodi, podnesena zbog krivičnih djela “Povreda ravnopravnosti građana”, “Izlaganje opasnosti”, “Neovlašteno korištenje ličnih podataka” i “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, a u vezi sa krivičnim djelom “Ucjena”.

Nezvanično, znaju se imena lica koja su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1,5 miliona eura u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog videosadržaja koji kompromituje Begića. Iste osobe vode i neke od novootvorenih internet-stranica na kojima se objavljuju prorežimski tekstovi i saopćenja.

Čitaj još:   VLADIMIR TOMOVIĆ, HITNO NAPUSTIO ZADRUGU: Evo, gdje je otišao...

Poruke koje je dobijao Ivan Begić

Begić je, potvrdio je za Gerila.info, tražio da Tužilaštvo kao svjedoke sasluša Goricu Dodik, kćerku Milorada DodikaDragoslava Topića, odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banja Luka, i Mladena Ilića, SNSD-ovog predsjednika Skupštine grada Banja Luka, zbog toga što su oni na društvenim mrežama najavljivali objavljivanje spornog videosnimka.

Nakon svega oglasila se i Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

“Begić traži da svjedočim i jedva čekam da kažem istinu, samo me zanima hoće li on objaviti moje svjedočenje s obzirom na to da istinu ne objavljuje”, poručila je kratko Gorica Dodik.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more