IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BASNOSLOVNE CIFRE ZA KRIVOKAPIĆEVE SAVJETNIKE! Mijenja ih kao čarape, a oni po razrješenju traže velike naknade

Građani Crne Gore platiće skoro 64.000 evra neto, odnosno 100.000 bruto zarada bivšim savetnicima premijera Zdravka Krivokapića koji su tu funkciju obavljali tek nekoliko meseci, ali su po razrešenju tražili da u narednih godinu primaju izdašne funkcionerske naknade.

Od pet razrešenih savetnika, samo jedan – Aleksandar Novović od marta ne prima naknadu po prestanku funkcije, s obzirom na to da je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Nakon samo nekoliko meseci rada ovih savetnika, smenjeni su na zahtev premijera Krivokapića.

Prvi smenjeni savetnik, Željko Savović, član Prave Crne Gore, imenovan je 17. decembra, a razrešen dva meseca kasnije – 11. februara. Njegova zarada iznosila je 1.607 evra neto, odnosno 2.399 u bruto iznosu.

Drugi koji se našao na Krivokapićevoj “listi za odstrel” Srećko Crnogorac imenovan je savetnika premijera 23. decembra prošle godine, a razrešen 4. marta. Tokom nepuna tri meseca na funkciji zarađivao je 1.200 evra neto, odnosno 1.791 evro bruto.

Čitaj još:   NEŠTO NOVO U PAZARSKOJ STAROJ ČARŠIJI-ZABLISTAO ''KRISTAL''

Ni za jednog od Krivokapićevih savetnika nije poznat razlog smene

Bivša savetnica premijera Andrijana Đordan razrešena je 11. juna, a primala je 1.200 evra neto, odnosno 1.791 evro bruto.

Krajem januara imenovana je Gordana Radović, a razrešena 17. juna. Tokom tog perioda, njena plata iznosila je 1.323 evra neto, odnosno 1.975 evra bruto. Radovićeva je čak bila i nosilac premijerove izborne liste “Ne damo Nikšić” koja je izašla na izbore u koaliciji sa Demokratama.

Ovo samo potvrđuje da je premijer Zdravko Krivokapić svojom samovoljom i promenama mišljenja koštao narod ne samo dragocenog vremena, već i novca! 

izvor: srbijadanas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more