IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BASNOSLOVNE CIFRE ZA KRIVOKAPIĆEVE SAVJETNIKE! Mijenja ih kao čarape, a oni po razrješenju traže velike naknade

Građani Crne Gore platiće skoro 64.000 evra neto, odnosno 100.000 bruto zarada bivšim savetnicima premijera Zdravka Krivokapića koji su tu funkciju obavljali tek nekoliko meseci, ali su po razrešenju tražili da u narednih godinu primaju izdašne funkcionerske naknade.

Od pet razrešenih savetnika, samo jedan – Aleksandar Novović od marta ne prima naknadu po prestanku funkcije, s obzirom na to da je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Nakon samo nekoliko meseci rada ovih savetnika, smenjeni su na zahtev premijera Krivokapića.

Prvi smenjeni savetnik, Željko Savović, član Prave Crne Gore, imenovan je 17. decembra, a razrešen dva meseca kasnije – 11. februara. Njegova zarada iznosila je 1.607 evra neto, odnosno 2.399 u bruto iznosu.

Drugi koji se našao na Krivokapićevoj “listi za odstrel” Srećko Crnogorac imenovan je savetnika premijera 23. decembra prošle godine, a razrešen 4. marta. Tokom nepuna tri meseca na funkciji zarađivao je 1.200 evra neto, odnosno 1.791 evro bruto.

Čitaj još:   RAMUŠ Haradinaj: Takse na robu iz BiH i Srbije ne treba ukidati, nego pojačati... (foto)

Ni za jednog od Krivokapićevih savetnika nije poznat razlog smene

Bivša savetnica premijera Andrijana Đordan razrešena je 11. juna, a primala je 1.200 evra neto, odnosno 1.791 evro bruto.

Krajem januara imenovana je Gordana Radović, a razrešena 17. juna. Tokom tog perioda, njena plata iznosila je 1.323 evra neto, odnosno 1.975 evra bruto. Radovićeva je čak bila i nosilac premijerove izborne liste “Ne damo Nikšić” koja je izašla na izbore u koaliciji sa Demokratama.

Ovo samo potvrđuje da je premijer Zdravko Krivokapić svojom samovoljom i promenama mišljenja koštao narod ne samo dragocenog vremena, već i novca! 

izvor: srbijadanas.rs

ŠOK: KRIVOKAPIĆ I DRITAN ĆE BITI SASLUŠANI ZBOG KOKAINA

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore odlučio je Read more

KAKO JE VLADAO, TAKO I ODLAZI- uz lošu predstavu

Potpuno je premijer Zdravko Krivokapić pogubio konce, čini sve samo ne ono Read more

KRIVOKAPIĆEVI POSLJEDNJI DANI NA ČELU VLADE CRNE GORE?: “Manjinska vlada je prevara”

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da je iznenađen konceptom Read more