IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Po 300 eura za 2.720 građana zbog JAVNOG objavljivanja SPISKA o samoizolaciji

Vlada je od marta do maja prošle godine objavljivala imena i adrese građana kojima je na početku pandemije određena obavezna samoizolacija.

Vlada Crne Gore dala je saglasnost da se sa građanima koji su bili u samoizolaciji zbog korona virusa, a čija su imena javno objavljena, zaključi poravnanje i da im se isplati po 300 eura, a država će po tom osnovu morati da izdvoji 816.000 eura.

Kako se navodi u saopštenju Vlade objavljenom kasno sinoć zadužen je zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore da zaključi poravnanje sa 2.720 osoba u iznosu od po 300 eura na ime naknade/satisfakcije za nematerijalnu štetu zbog povrede prava ličnosti objavljivanjem ličnih podataka, piše novinska agencija Beta.

Stotine tužbi protiv Vlade

Ranije je više stotina građana tužilo državu Crnu Goru jer je prethodna Vlada od marta do maja prošle godine objavljivala imena i adrese građana kojima je na početku pandemije određena obavezna samoizolacija.

Čitaj još:   KAKO BI IZGLEDALA Dostava namirnica DRONOVIMA: Ovako bi sve to moglo se desiti! (foto i video)

Spisak su kasnije koristila privatna lica da kreiraju aplikaciju za mobilni telefon koja omogućava korisnicima da lociraju osobe u samoizolaciji.

izvor: agencije

NIK Đeljošaj: GOODBYE Krivokapiću…

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj uputio je poruku premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Read more