IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEGAPOLIS NA DVA KONTINENTA: “Stambolska bajka” i prednovogodišnja atmosfera na Bosforu… (foto, video)

TREBA VIDJETI Jednu od najprometnijih ulica MEGAPOLISA Istiklal džadu ukrašena je novogodišnjim ukrasima…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24.12.2021… 21: 32… MEGAPOLIS NA DVA KONTINENTA:”Stambolska bajka” i prednovogodišnja atmosfera na Bosforu… (foto, video)

Do ulaska u 2022. godinu ostalo je samo nekoliko dana, a Istanbul, grad u Turskoj, ukrašen je u skladu s prazničnom atmosferom, javila se evo naša dopisnica sa nekoliko ulica i džada jedinog grada na dva kontinenta…

Jedna od najprometnijih ulica Istiklal ukrašena je novogodišnjim ukrasima, a stanovnici i turisti koriste priliku za fotografisanje i ovjekovječavanje “istanbulske bajke”.

Ovaj grad na Bosforu je jedan od najposjećenijih i najmnogoljudnijih gradova na svijetu. Kao kolijevka nekoliko civilizacija privlači posjetioce iz svih dijelova svijeta.

Čitaj još:   Vlada Zdravka Krivokapića će pasti ukoliko do 31. marta ne budu Skupštini dostavili prijedlog budžeta... (foto)

Istanbul je više puta bio domaćin spektakularnih javnih dočeka i vatrometa, ali je zbog pandemije koronavirusa došlo do mnogih promjena pa je i sam doček Nove godine drugačiji…

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za 22. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

Aktuelna vlast poznata je po tome da nerijetko povlači poteze Read more